Ιταλία: Γερουσιαστής ζητά την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών

Metrosport Team07 Ιουλίου 2024

Τροπολογία-«βόμβα» με την οποία ζητά την κατάργηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των μικρών παιδιών για μια σειρά μεταδοτικών ασθενειών όπως αυτές της ιλαράς, του κοκκύτη, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς ζητά ο Ιταλός γερουσιαστής του ακροδεξιού κόμματος της «Λέγκας του Βορρά», Κλαούντιο Μπόργκι.

Υπενθυμίζεται ότι η «Λέγκα του Βορρά» είναι ένα από τρία κόμματα του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Τζόρτζια Μελόνι.

Η υποχρέωση εμβολιασμού των μικρών παιδιών για μια σειρά μεταδοτικών ασθενειών είχε εγκριθεί το 2017, λόγω της μείωσης του ποσοστού εμβολιασμών.

Ο σχετικός νόμος ορίζει ότι τα παιδιά, για να μπορούν να εγγράφονται στο σχολείο, πρέπει πρώτα να εμβολιάζονται. 

Στην πραγματικότητα, έως τώρα κανένας μαθητής δεν έχει απομακρυνθεί από σχολείο της Ιταλίας λόγω ελλιπούς εμβολιασμού ενώ, σε σπάνιες περιπτώσεις, έχουν επιβληθεί στους γονείς, χρηματικά πρόστιμα.

Τι ζητά ο γερουσιαστής

 Ο γερουσιαστής της Λέγκα, υπογραμμίζει ότι «η Ιταλία είναι η μόνη χώρα, ίσως μαζί με την Γαλλία, που έχει υιοθετήσει ένα τόσο αυστηρό μέτρο» και προσθέτει ότι «η επιβολή δεν φέρνει αποτελέσματα, αλλά δημιουργεί μόνον θυμό». 

Στην λίστα υποχρεωτικών εμβολίων, μεταξύ των άλλων περιέχονται εκείνα κατά της ιλαράς, του κοκκύτη, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς. Ο Τύπος υπογραμμίζει ότι τόσο σε ό,τι αφορά την ιλαρά και τον κοκκύτη, τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων σε παιδιά αλλά συμπληρώνει ότι, και για τις δυο αυτές ασθένειες, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλότερο του 95% , ποσοστό που υποδεικνύεται ως «όριο ασφαλείας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Αντιδρά ο κυβερνητικός εταίρος

 Πολλοί παιδίατροι είναι κάθετα αντίθετοι στην πρόταση του Μπόργκι και υπενθυμίζουν ότι τα τελευταία χρόνια, στην περίπτωση της ιλαράς, η εμβολιαστική κάλυψη αυξήθηκε κατά 7% και, έστω και αν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν αποτελεί ιδανική λύση, «επέτρεψε να ακολουθήσουν σωστή και χρήσιμη κατεύθυνση, γονείς που ήταν αναποφάσιστοι ή αφηρημένοι».

 Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση είναι κάθετα αντίθετη στην πρόταση Μπόργκι ενώ σαφείς αποστάσεις έλαβε και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, το οποίο ιδρύθηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.