Ιστορία και κόσμος απαιτεί την παραμονή Κωνσταντέλια-Κουλιεράκη!

Metrosport Team02 Ιουνίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ο φίλαθλος κόσμος επιθυμεί για να μην «πούμε» ότι απαιτεί, ο ΠΑΟΚ στην επόμενη χρονιά να είναι πιο πλήρης, πιο δυνατός σαν ομάδα και με τις προσδοκώμενες προσθήκες. Αυτό σημαίνει ότι παίκτες όπως ο Κουλιεράκης και ο Κωνσταντέλιας «απαγορεύεται» να μεταγραφούν. Η πρόταση της Σάλτσμπουργκ, που τα τελευταία χρόνια έχει λίγο παραπάνω από το μπάτζετ του ΠΑΟΚ, μπορεί στο τέλος να είναι οικονομικά ωφέλιμη και αποδεκτή αλλά αγωνιστικά για φέτος μοιάζει με ταφόπλακα. 

Ο διοίκηση ως πρώτο στόχο και σκοπό επιβάλλεται να έχει την ενίσχυση της ομάδος και την απομάκρυνση παικτών που δεν αποδίδουν προκειμένου να αποδώσει στην έναρξη των υποχρεώσεων στον Λουτσέσκου τα όπλα που χρειάζεται. Το να περιφέρεται από τώρα η επικαιρότητα, στο αν θα φύγουν «οι καλύτεροι» δεν εκπροσωπεί ούτε τους στόχους αλλά αντιθέτως μοιάζει να σπαταλά τη χρυσή ευκαιρία που δίδεται στην ομάδα. Το επιχείρημα ότι ο ΠΑΟΚ υπάρχει περίπτωση να αποκλειστεί από τους 36 του Πρωταθλητριών με αποτέλεσμα να μειωθούν τα προσδοκώμενα έσοδα είναι ανεπαρκές. 

Θεωρούμε ότι η διατήρηση των παικτών με την προσθήκη 3-4 αξιόλογων αντικαταστατών της υπάρχουσας δομής της ομάδος, μπορεί να μην εξασφαλίζει την πρόκριση στους 36 ωστόσο κάνει σχεδόν σίγουρη την πρόκριση στους ομίλους των δυο επόμενων διοργανώσεων. Οι παίκτες δεν είναι λαχεία που τα εξαργυρώνεις. Είναι προθεσμιακές ποδοσφαιρικές περιπτώσεις που δύνανται να αλλάξουν ακόμα και το ρου της ιστορίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Αυτή η ευκαιρία δεν είναι οικονομική αλλά αγωνιστική. 

Επιβάλλεται αυτός που διοικεί και παίρνει τις αποφάσεις να μη τυφλώνεται από την εξασφάλιση κάποιων μετρίων οικονομικών δεδομένων αλλά να ποντάρει στο άμεσο μέλλον. Με μια κουβέντα βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ποδοσφαιρικό σταυροδρόμι που από στον ένα δρόμο θα οδηγηθούμε στην πώληση των 2 ποδοσφαιριστών και θα συνεχίσουμε όπως ήμασταν τα τελευταία χρόνια και στον άλλο δρόμο έχουμε τη δυνατότητα να εισέρθουμε στο ποδοσφαιρικό χρυσορυχείο. 

Να κερδίσει η ομάδα όχι μόνο σε χρήματα αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκή αναγνωρισιμότητα και να αλλάξει επίπεδο στην εκτός Ελλάδος προοπτική της. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνά η οικογένεια Σαββίδη λόγω του πολέμου. Όμως η πιθανολογούμενη αποχώρηση του κ. Γκαγκάτση δημιουργεί κενά διοικητικά που σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να κάνουν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στον ΠΑΟΚ από έναν αποκλεισμό. Επίσης επιβάλλεται να ληφθεί υπ’ όψη ότι η παρουσία των δυο παικτών στην Ευρώπη φέτος, είναι πολύ πιθανό να ανεβάσει την αξία τους, να πολλαπλασιάσει τις προτάσεις αγοράς συνδυάζοντας τους αγωνιστικούς με τους οικονομικούς στόχους. Συνοψίζοντας αναφέρουμε ότι δε μπορούμε να γνωρίζουμε το πόσο «στρυμωγμένη» είναι οικονομικά η ΠΑΕ. 

Όμως ακόμη και σε ένα αρκετά αρνητικό σενάριο , η παραμονή των δύο και δη του Κωνσταντέλια πιστεύουμε ότι θα επιφέρει πολλαπλάσιο όφελος στον Δικέφαλο αλλά και κίνητρο στους φιλάθλους να γεμίσουν την Τούμπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.