Ιράν: Συνετρίβη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο Ραϊσί-«Είναι νεκρός», λένε οι Ισραηλινοί

Metrosport Team19 Μαΐου 2024

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας συνετρίβη σήμερα (19/5) καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, σύμφωνα με όσα δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters.

 Ο πρόεδρος του Ιράν επέστρεφε από μια επίσκεψη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

 Επιπλέον, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η ζωή του 63χρονου Ραϊσί και του 60χρονου υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν «είναι σε κίνδυνο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου».

«Ακόμη αισιοδοξούμε, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το σημείο της συντριβής είναι πολύ ανησυχητικές», τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την ίδια ώρα η κακοκαιρία δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ορισμένα ιρανικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν πως δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του ελικοπτέρου, θεωρώντας δεδομένο πως ο πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, είναι νεκρός. 

Το ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε επίσης την πληροφορία ότι ο Ιρανός πρόεδρος έχει σκοτωθεί.


Βίντεο-ντοκουμέντο πριν το συμβάν

Την ίδια στιγμή, βίντεο με πλάνα από το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) o Jason M. Brodsky, διευθυντής πολιτικής της οργάνωσης United against Nuclear Iran (UANI), δείχνει πλάνα πριν από την «ανώμαλη προσγείωση».

«Μπορείτε να δείτε τον Mohammed Ali Ale-Hashem, τον εκπρόσωπο του Khamenei στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν και τον υπουργό Εξωτερικών του IRI Hossein Amir-Abdollahian στο σκάφος», γράφει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.