Ηράκλειο: 55χρονη γιαγιά... γέννησε το εγγόνι της!

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2024

Το... εγγόνι της κατάφερε να γεννήσει μια γιαγιά στο Ηράκλειο της Κρήτης, που έγινε παρένθετη μητέρα για χάρη της κόρης της.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, την ομολογουμένως παράξενη γέννα αποκάλυψε ο γυναικολόγος της παρένθετης 55χρονης γιαγιάς, Αλέξανδρος Ζερβάκης, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε ότι η γυναίκα ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει την κόρη της να αποκτήσει παιδί.

Κι αυτό γιατί η κόρη της γεννήθηκε με σύνδρομο Mayer – Rokitasky – Kuster – Hauser τύπου 1, κατάσταση στην οποία υπάρχει συγγενής αγενεσία μήτρας, παρά το γεγονός ότι οι ωοθήκες παράγουν κανονικά ωάρια.

«Με συνάντησαν απογοητευμένες και διστακτικές. Καταστρώσαμε ένα πλάνο καθώς χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές παρεμβάσεις για την παρένθετη γιαγιά ώστε να είναι ικανή να κυοφορήσει. 

Συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες όπως η προϋπάρχουσα υπέρταση, η ηλικία αλλά και τα αυστηρά νομικά πλαίσια. Η προετοιμασία πήρε δύο χρόνια με επεμβάσεις, εξετάσεις και επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητα», επεσήμανε ο γυναικολόγος.

Μάλιστα, ο γιατρός εξήγησε ότι η πρώτη απόπειρα για εμβρυομεταφορά απέτυχε, αλλά η δεύτερη εμβρυομεταφορά ήταν επιτυχής.

«Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου, η θέληση όμως υψηλότερη και η υπομονή ιώβεια. Η παρένθετη γιαγιά ήταν θηλυκός στρατιώτης. Τηρούσε κατά γράμμα αυτά που λέγαμε και τελικά πήγαμε να γεννήσουμε. Γεννήθηκε ένα παίδαρος 3.500 γραμμαρίων, στρουμπουλός και αφράτος», πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Ζερβάκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.