Ίωνας Καρούσης: Η ζωή στο Ισραήλ, η αγάπη για τις τέχνες και η τρέλα για ΠΑΟΚ

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2024

Το νήμα της ζωής του κόπηκε άδικα για τον Ίωνα Καρούση, ο οποίος μόλις στα 26 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή στη Γιάφα στο Τελ Αβίβ κατά την τρομοκρατική επίθεση σε σταθμό τραμ χθες το βράδυ.

Ο πατέρας του 26χρονου Ίωνα, Δημήτρης Καρούσης, είναι διακεκριμένος Έλληνας Νευρολόγος και ερευνητής στο Ισραήλ, και εξήγησε τους λόγους που βρέθηκε εκεί αλλά και το πως έμαθε τα νέα: «Πήγε να κάνει μια εργασία στην αρχιτεκτονική, σπούδαζε στο τελευταίο έτος, για να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς του μετρό στο Τελ Αβίβ και τον πυροβόλησαν. Τρομοκρατική ενέργεια στις 7 το απόγευμα στη Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Το βράδυ δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του και αναγκαστήκαμε να τον ψάχνουμε. Δεν είχε μπαταρία στο κινητό και στις 12 ήρθαν εδώ πέρα από τον στρατό και την αστυνομία να μας ειδοποιήσουν. Έχει οκτώ θύματα συνολικά, οκτώ που σκοτώθηκαν κι άλλοι τόσοι που τραυματίστηκαν. Μόλις βρήκε δουλειά, ήταν να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα. Είχε σπίτι καινούργιο, φιλενάδα από την Ελλάδα κι όλα καταστράφηκαν. Η τρέλα αυτού του πολέμου. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα κι από τις δύο πλευρές είναι τρελοί. Ο ένας με το Κοράνι κι άλλος με την Παλαιά Διαθήκη. Αυτή είναι η κατάσταση. Πώς να έρθει ειρήνη με αυτά τα δύο;».

Ο Ίωνας ήταν μοναχοπαίδι, γεννήθηκε το 1998 και το 2020 εισήχθη στο Azrieli School of Architecture, στο Τελ Αβίβ. Από παιδί έδειξε την αγάπη του για τις τέχνες, ασχολήθηκε με το πιάνο, τη ζωγραφική και υπηρέτησε τη θητεία του στον ισραηλινό στρατό αφού έχει διπλή υπηκοότητα. Ήταν ένα κοινωνικό άτομο, αγαπούσε τα αθλήματα και ιδιαίτερα το μπάσκετ. 

Eρχοταν συχνά τη Θεσσαλονίκη για να δει παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, και μάλιστα, τον Μάιο παρευρέθηκε και στη φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος στην Τούμπα. Ο ίδιος είχε μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους αρκετές φωτογραφίες με τη φανέλα του Δικεφάλου με το νούμερο 4 του Κουλιεράκη.  




Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.