Ίλιτς: «Κορυφαίος στην Παρτιζάν ο Βούκοτιτς»-Τι είπε για τον Ατρόμητο

Metrosport Team13 Σεπτεμβρίου 2024

Τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Παρτιζάν αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ρωσικό μέσο ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου και, πλέον, της Νίζνι, Σάσα Ίλιτς, δηλώνοντας μεταξύ άλλων περήφανος για την ποδοσφαιρική και προπονητική του πορεία.

Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός της ρωσικής ομάδας, στη λίστα του με τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Παρτιζάν, συμπεριλαμβάνεται και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, με τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς, που πέθανε πριν από 3 χρόνια, να βρίσκεται στην κορυφή.

«Έπαιξα τα περισσότερα ματς στην ιστορία της Παρτιζάν. Επίσης σκόραρα πολλά γκολ. Κατέκτησα 11 τρόπαια και είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Εάν το δείτε από στατιστικής άποψης, τότε είμαι θρύλος του συλλόγου.

Εάν όμως με συγκρίνετε με άλλους παίκτες δεν βρίσκομαι στην κορυφή. Δεν θεωρώ πως είμαι καν στους 15 κορυφαίους. Για μένα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών της Παρτιζάν είναι ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

Στη δεύτερη θέση θα έβαζα τον Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος μετά την Παρτιζάν έλαμψε στη Ρεάλ Μαδρίτης και σκόραρε στον τελικό του Champions League. Από τη νεότερη γενιά υπάρχουν οι Ντούσαν Βλάχοβιτς, Άντριγια Ζίβκοβιτς και Στραχίνια Πάβλοβιτς. Πολλοί ποδοσφαιριστές της Παρτιζάν αγωνίστηκαν σε κορυφαίους συλλόγους όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», σημείωσε.

Παράλληλα, ο Ίλιτς αναφέρθηκε στην προϋπηρεσία του σε ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Ατρόμητο, πορεία για την οποία μίλησε με ιδιαίτερη νοσταλγία.

«Κατά τη γνώμη μου προπονητές, ιδιαίτερα νέοι, θα πρέπει να αποκτούν διαφορετικές εμπειρίες. Πέρασα ένα χρόνο στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, μια από τις καλύτερες ομάδες στη Βουλγαρία.

Παλέψαμε για τον τίτλο μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά δεν τα καταφέραμε για ένα πέναλτι. Όταν ανέλαβα τον Ατρόμητο βρισκόταν στην τελευταία θέση, αλλά πέρασα εφτά θαυμάσιους μήνες στην Αθήνα. Τότε ήρθε η πρόταση από τη Νίζνι. 

Ήρθα για να σώσω την ομάδα. Τα καταφέραμε και αυτό με κάνει απίστευτα χαρούμενο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στη νέα σεζόν, υπάρχουν νέες προκλήσεις, αλλά αυτή είναι η μοίρα του προπονητή», επεσήμανε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.