Η Βουλευτής Νεφέλη Χατζηιωαννίδου συνομιλεί με εφήβους και απαντάει στις ερωτήσεις τους

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2024

Για την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στην νομοθετική διαδικασία αλλά και για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής, έκανε λόγο η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, κατά την ομιλία της, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum 2024.

Απευθυνόμενη - κυρίως σε ερωτήσεις εφήβων από όλο τον κόσμο - η βουλευτής επεσήμανε πως τα τελευταία χρόνια η νομοπαρασκευαστική διαδικασία έχει γίνει περισσότερο προσβάσιμη στους πολίτες. «Στην χώρα μας προτού ένα σχέδιο νόμου έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, περνά από δημόσια διαβούλευση κατά την οποία κάθε πολίτης μπορεί να προτείνει τροποποιήσεις και να σχολιάσει το περιεχόμενο του προς ψήφιση νομοσχεδίου» είπε, τονίζοντας πως «η συμμετοχή των πολιτών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε υγιούς Δημοκρατίας, ειδικά στην Ελλάδα που διαθέτει μακρά ιστορία δημοκρατικών ιδεωδών».


Η κα Χατζηιωαννίδου δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στην ανάγκη συμπερίληψης σε επίπεδο αντιπροσώπευσης, στην έμφαση στην εκπαίδευση και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, ως προαπαιτούμενα για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και την καθιέρωση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος.

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από νέους με ενδιαφέρον για τη πολιτική η βουλευτής ανέφερε ότι «οι νέες και οι νέοι δεν είναι απλά πολίτες του αύριο, αλλά είναι ακόμη περισσότερο πολίτες του σήμερα και οι απόψεις τους πρέπει να έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις νομοθετικές μας διαδικασίες» ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία της με μία προσωπική αναφορά λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ως η νεότερη γυναίκα βουλευτής στην Ελλάδα, έχω δει πόσο σημαντικό είναι για τους πολιτικούς να ακούν τους νέους. Σε έναν κόσμο όπου κάθε απόφαση που παίρνουμε επηρεάζει τα παιδιά μας, το να αγνοούμε τις φωνές τους δεν είναι απλώς άδικο, είναι επικίνδυνο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.