Η πρόκριση αποτελεί το μέλλον της νέας χρονιάς

Metrosport Team29 Ιουλίου 2024

Γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΜΠΟΥΖΑΣ

Η πρόκριση κόντρα στην Μπάνια Λούκα δεν είναι δεδομένη ούτε κινείται σε επίπεδα που θεωρούνται απολύτως προσιτά. Στο παρελθόν έχουμε δει να καταρρέουν αποτελέσματα που θεωρούνταν ασφαλή αν όχι ιδανικά. Υπήρξαν περιπτώσεις που ούτε οι δυνατές έδρες δεν κατάφεραν να ματαιώσουν το απευκταίο για έναν σύλλογο.

Ακόμη και ομάδες μεγάλου βεληνεκούς έπεσαν θύματα της ομορφιάς ή της αναποδιάς γι’ αυτούς, του ποδοσφαίρου. Στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου σίγουρα κατέχεται τούτη τη στιγμή από ένα σωρό ερωτηματικά, αμφιβολίες και διαπιστώσεις που δεν μπορεί να ξέρει να είναι τελεσίδικες και επαρκείς. Με τον όρο «επαρκείς» εννοούμε ότι είναι σχετικά νωρίς, ακόμη και για μια ομάδα που δεν άλλαξε, παρά ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι, να αποτυπώνεις στο μυαλό σου ασφαλή συμπεράσματα. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, το ματς θα διεξαχθεί σε μια έδρα, της Μπάνια Λούκα, που θα γεμίσει από 10.000 φιλάθλους οι οποίοι θα δώσουν ότι μπορούν για να ενισχύσουν την ομάδα τους.

Το 3-2 είναι όπως γνωρίζετε το ίδιο με το 1-0. Δεν είναι καθόλου εύκολο ακόμα και για μια ομάδα μεγαλύτερου βεληνεκούς να το ανατρέψει. Ωστόσο αναφέραμε την ισοδυναμία των αποτελεσμάτων για ένα και μόνο λόγο. Ο Δικέφαλος βρίσκεται στην αρχή και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του είναι αυτά που απασχολούν τη σκέψη όλων μας και δη του προπονητή. Δέχθηκε δυο τέρματα από λάθη συγκεντρωτικά και όχι προσωπικά που τον εξέθεσαν αλλά και έδειξαν στους αντιπάλους ότι έχουν σημαντικές ελπίδες και πιθανότητες. Η πεποίθηση σχεδόν όλων όσων παρακολούθησαν το παιχνίδι και αυτών που γνωρίζουν καλά την Μπάνια Λούκα, είναι ότι η ομάδα παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στην έδρα της με τη βοήθεια του κόσμου της, θα θελήσει να παρουσιάσει το ίδιο παιχνίδι. Θα περιμένει από το χώρο του κέντρου και πίσω τον ΠΑΟΚ και ενίοτε θα ασκεί πίεση στα όρια της περιοχής Κοτάρσκι.

Θα αναμένει το λάθος ή την ευκαιρία που θα τις δοθεί για να πετύχει το τέρμα. Ένα τέρμα που θα αποσυντονίσει σίγουρα τον ΠΑΟΚ, όσο κι αν δεν το θέλουμε αυτό, και θα της αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες για την παράταση ή και την πρόκριση. Όπως διαπιστώσαμε την περασμένη εβδομάδα και οι δυο υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες έμοιασε να λειτούργησαν όπως ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ιδιαίτερα, που αγωνιζόταν με μια ακόμη χαμηλότερου επιπέδου ομάδα, δέχθηκε 3 τέρματα και το 4-0 μεταμορφώθηκε σε 4-3. Συμπερασματικά, χωρίς να επιθυμούμε είτε να καλύψουμε τα λάθη είτε από την άλλη πλευρά να «τρομάξουμε» τον κόσμο, το παιχνίδι της Τετάρτης αποτελεί το κλειδί του μέλλοντος. Η πρόκριση σου εξασφαλίζει συμμετοχή σε ομίλους.

Τριπλό κίνητρο για οπαδούς, παίκτες και Σαββίδη. Συμπερασματικά, θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή θα πρέπει ο Ράσβαν Λουτσέσκου να δώσει τον καλύτερο εαυτό του τόσο με τη συμμετοχή του στην ψυχολογία των παικτών όσο και με τη διαχείριση του αγώνα προκειμένου η ομάδα να μη βρεθεί στη δύσκολη στιγμή. Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ πέρυσι πέτυχε κάτι το ανεπανάληπτο. Δημιούργησε όμως μια χρυσαφένια ποδοσφαιρική διαδρομή που ΠΡΕΠΕΙ να την ακολουθήσει για όλους μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.