Η πολιτική των χαμηλών τόνων του Αρη, που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν

Βασίλης Μάστορας07 Ιουλίου 2023

Ο Αρης το περασμένο καλοκαίρι είχε χαρακτηριστεί «ο Πρωταθλητής των μεταγραφών». Ηταν τα βιογραφικά των ποδοσφαιριστών που έδιναν την αίσθηση ότι οι «κίτρινοι» έκαναν τα μεγάλα μεταγραφικά «μπαμ». 

Ακολούθησε και η δήλωση του Θόδωρο Καρυπίδη «ο Αρης έχει το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών» και πλέον οι περισσότερο ενθουσιώδεις φίλοι της ομάδας, άρχισαν να κάνουν όνειρα για Πρωτάθλημα. Και επειδή όσο μεγαλύτερος είναι ο στόχος άλλο τόσο μεγάλη είναι και η απογοήτευση όταν χάνεται το «στοίχημα», εύκολα ερμηνεύονται τα συναισθήματα τού κόσμου στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. 

Ο Αρης δεν κατάφερε να φθάσει ούτε στον τελικό του Κυπέλλου, ούτε να διεκδικήσει, έστω τη 2η θέση, η οποία θα αποτύπωνε την ποιότητα του ρόστερ. Τίποτε απ’ όλα αυτά. Αρκέστηκε στην 5η θέση, διαγκωνιζόμενος στην αφετηρία των πλέι οφ με τον Βόλο Ν.Π.Σ. Τελικά η θεωρία από την πράξη, στο ποδόσφαιρο απέχει πολλές φορές αρκετά. Γι’ αυτό είναι περισσότερο χρήσιμο να μένει η… μπάλα χαμηλά.  

Σε σχέση με τον θόρυβο που έκανε πέρυσι ο Αρης στις μεταγραφές, η πολιτική του φέτος είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Είτε γιατί οι ποδοσφαιριστές που έχει αποκτήσει δεν προσφέρονται για επικοινωνιακό θόρυβο, είτε γιατί οι άνθρωποι του αντιλήφθηκαν ότι είναι καλύτερες οι πράξεις από τα λόγια, κι έτσι κρατούν χαμηλούς τόνους.  

Οι «κίτρινοι» δούλεψαν αθόρυβα, κλείνουν τις θέσεις στις οποίες είχαν κενά και προχωρούν για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Εχουν κάνει συνολικά εννέα μεταγραφές και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ετοιμάζονται να ανεβάσουν τον πήχη της ποιότητας των μεταγραφών. 

Ο Λορέν Μακρόν με εμπειρία από τη La Liga είναι ο εκλεκτός για τη θέση του φορ. Μεταγραφή η οποία αν ολοκληρωθεί θα προκαλέσει αίσθηση. Ισως να υπάρξει και άλλη μεταγραφή αυτού του επιπέδου, κι αν γίνει θα ενισχυθεί η αισιοδοξία των φίλων του Αρη για μία αξιοπρεπή αγωνιστική χρονιά. Σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση να αξιοποιήσει ένας προπονητής, εννέα και παραπάνω νέα πρόσωπα του ρόστερ. Περισσότερο δύσκολη είναι αυτή η δουλειά για τον άπειρο Τόλη Τερζή. 

Από τη στιγμή όμως που η διοίκηση τον εμπιστεύεται έχει όλη την ευθύνη να κάνει το καλύτερο. Στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν μπάλα τα… ρόστερ και τα βιογραφικά των ποδοσφαιριστών. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι η επιλογή των 11 καλύτερων και περισσότερο ετοιμοπόλεμων για την κάθε μάχη ξεχωριστά. Και κυρίως η ηρεμία στα αποδυτήρια. Αν ο κ. Παλίκουτσα δεν έχει κάνει λάθος στις επιλογές του, ο Αρης έχει αποκτήσει ή θα αποκτήσει ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα στα αποδυτήρια. Εκεί όπου πέρυσι υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. 

Βεβαίως από τον σχεδιασμό μέχρι την πράξη, υπάρχει κάποια απόσταση. Κι όταν έχεις να διαχειριστείς ανθρώπινους χαρακτήρες όλα είναι ρευστά. Θεωρητικά καταλυτικός θα είναι ο ρόλος στο κομμάτι αυτό του Παλίκουτσα. 

Σε κάθε περίπτωση όμως ο δρόμος για να κεφαλαιοποιήσει ο Αρης την αναδόμηση του ρόστερ είναι μακρύς και δύσκολος. Πάντως ο αγώνας της Κυριακής με την ΤΣΣΚΑ αναμένεται να δώσει ένα δείγμα γραφής. Ιδωμεν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.