Η επικίνδυνη εσωστρέφεια απειλεί με εκτροχιασμό τον ΠAΟΚ

Δημήτρης Μπούζας09 Οκτωβρίου 2024

Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει μπροστά της ορθάνοιχτο τον δρόμο, για να πορευτεί και να προσεγγίσει τους στόχους της. Κάποιοι όμως με τις συμπεριφορές τους φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται το πόσο επικίνδυνο είναι να διαταράσσουν το κλίμα της ηρεμίας και της καλής ψυχολογίας, προσκαλώντας και προκαλώντας μια επικίνδυνη εσωστρέφεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Δυστυχώς κάποιες ανεξήγητες και εκτός τόπου και χρόνου δημόσιες τοποθετήσεις, έδωσαν την αφορμή για σενάρια τα οποία διακινούμενα καταλλήλως από τους έχοντες προφανώς και για τους δικούς τους λόγους κίνητρα, αναφερόντουσαν σε μια «κρίση κορυφής». Όχι υποβόσκουσα, αλλά τεκμηριωμένη και επιβεβαιωμένη αντιδικία. 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτοί που έδωσαν αφορμή με την απαράδεκτη και επιπόλαιη συμπεριφορά τους για να στηθεί όλο αυτό το «πανηγύρι» το οποίο παρουσίαζε μια εντός των τειχών της Τούμπας σύγκρουση υψηλού επιπέδου, θα έχουν αντιληφθεί το λάθος τους και θα σπεύσουν να ρίξουν πρώτοι νερό στη φωτιά που άναψαν. 

Η εμπειρία τους δεν συγχωρεί αυτού του είδους τις λαθεμένες συμπεριφορές. Ο έλεγχος και η νηφάλια αντιμετώπιση των όποιων ανεπιθύμητων καταστάσεων κατά την άποψη τους προκύπτουν στην δουλειά τους, αποτελούν την βασική προοπτική επιτυχίας και επιβεβαίωσης μιας συμφωνίας υψηλού επιπέδου, όπως είναι αυτή που εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει και συνδέει τις δύο «πλευρές».

Αποφεύγω να αναφερθώ σε ονόματα για ένα και μόνο λόγο. Να μην επαληθεύσω – έστω και με αυτόν τρόπο – τα όσα διακινήθηκαν για πρόσωπα και καταστάσεις σε αυτή την περίεργη και μη αναμενόμενη «έκρηξη» που σημειώθηκε… τελείως συμπτωματικά (;), με την επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Με την ελπίδα ότι οι έχοντες την ευθύνη της πορείας και της προστασίας των πρωταθλητών γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει εσωστρέφεια και τι μπορεί να προκαλέσει την συγκεκριμένη στιγμή, περιμένουμε να αποκαταστήσουν άμεσα και με σοβαρότητα το διαταραχθέν εντός των τειχών της Τούμπας καλό κλίμα.

Με την ευκαιρία της διακοπής ο Λουτσέσκου έχει τον χρόνο να ασχοληθεί με τα όσα έχει ο ίδιος εντοπίσει σαν προβλήματα. Ήδη έχει διαμορφώσει άποψη για όλους τους νεοφερμένους. Κάτι που θα τον βοηθήσει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διπλές υποχρεώσεις που ακολουθούν. Όπως έχει γίνει σε όλους αντιληπτό, φέτος οι ευρωπαϊκές όσο και οι εγχώριες υποχρεώσεις παρουσιάζουν δυσκολίες. Ο διμέτωπος αγώνας αποτελεί σαφέστατα ξεχωριστά προβλήματα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη αντιμετωπίζει ομάδες διαφορετικού επιπέδου και ισχύος από ότι οι άλλες δύο ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός).

Τέλος, σε ότι αφορά αποκλειστικά την Σούπερ Λίγκα, τα όργανα άρχισαν να παίζουν πολύ νωρίς. Η διαιτησία και πάλι στο προσκήνιο αποτελεί το κύριο πρόβλημα, με τον Γάλλο αρχιδιαιτητή να προσπαθεί να κατευνάσει τους αδικημένους με τακτικές δημόσιες παρεμβάσεις του και μετά από κάθε αγωνιστική.

ΥΓ: Ο Τζόλης παρά τις αντιρρήσεις πολλών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι είναι απαράδεκτο ένα παιδί που δεν έχει φορέσει τη φανέλα ακόμη του ΠΑΟΚ, τελικά παραχωρήθηκε. Διαβάσαμε χθες ότι στο Βέλγιο ήδη τον κοστολογούν με πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ. Αφιερωμένο σε αυτούς που πανηγύριζαν ότι τον μοσχοπούλησαν.


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.