Η εμπιστοσύνη, η απαξίωση και οι ελπίδες για τον Άρη

Βασίλης Μάστορας26 Αυγούστου 2024

Η εμπιστοσύνη, η απαξίωση και

οι ελπίδες για τον Αρη

Θυμός, απογοήτευση και… ξενέρωμα, ήταν τα συναισθήματα που επικρατούσαν στους φίλους του Αρη μετά το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Η αποτυχία να κερδίσει το Κύπελλο, αλλά και μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ήταν οι αιτίες που βάραιναν το κλίμα. Και συγχρόνως ένα μεγάλο ερωτηματικό για την αγωνιστική περίοδο που άρχισε πριν από μία εβδομάδα, βασάνιζε τους φίλους των «κίτρινων». Το τελευταίο, άρχισε σιγά σιγά να παίρνει τις απαντήσεις του. Ο Αρης σε δύο εκτός έδρας αγώνες κατάφερε να κερδίσει τρεις συνολικά βαθμούς, λόγω της…. «κλοπής» στο Περιστέρι, και να στείλει με την απόδοση του αισιόδοξα μηνύματα.

Τα αποτελέσματα όμως είναι το ελάχιστο που προκαλεί την αισιοδοξία στους φίλους του, οι οποίοι σιγά σιγά δίνουν άφεση αμαρτιών για όσα έγιναν την προηγούμενη χρονιά και όχι μόνο. Το περισσότερο ενθαρρυντικό για να μετατραπεί η απαξίωση και το ανάθεμα σε αισιοδοξία, έννοιες που συνορεύουν στο ποδόσφαιρο, είναι η ποιότητα των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών. Από το ρεσιτάλ των άστοχων μεταγραφών της προηγούμενης χρονιάς και την λανθασμένη επιλογή του Τόλη Τερζή για τον πάγκο, δύο κινήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα ο Αρης να χάσει πολύτιμο χρόνο, φέτος πολλά είναι διαφορετικά. Τη δεύτερη αγωνιστική πήραν φανέλα βασικού έξι από τους νεοαποκτηθέντες, οι οποίοι άφησαν θετικά μηνύματα. Και για την ποιότητα τους, αλλά και για την γρήγορη προσαρμογή τους. Φρίντεκ, Μάγιο, Σιφουέντες, Μόντσου, Σίστο και Ντιαντί, με την απόδοση τους έδειξαν ότι ο Αρης μπορεί να πάρει αγωνιστική υπεραξία με την συμμετοχή τους στην 11άδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο Αρης χρειάζεται χρόνο προκειμένου να λειτουργεί ως ομάδα και να εισπράττει απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές το καλύτερο δυνατό. Ναι, το πρόσημο είναι θετικό στην απόδοση του στους δύο πρώτους αγώνες, ναι έχει ρόστερ με εναλλακτικές λύσεις για τις περισσότερες θέσεις, αλλά είναι νωρίς για πολλούς πανηγυρισμούς. Ο δρόμος είναι μακρύς, θα έχει και μπουνάτσες και τρικυμίες, οπότε χρειάζεται και η κατάλληλη διαχείριση. Προς το παρόν ο Αρης έχει στείλει αισιόδοξα μηνύματα. Αν καταφέρει να βρίσκεται μέσα στην 4άδα του βαθμολογικού πίνακα ή κοντά σ’ αυτή, ανεξαρτήτως από το αν το καταφέρει μέχρι το τέλος, τόσο περισσότερη εμπιστοσύνη θα κερδίζει από τον κόσμο του. Κι απ’ ότι φαίνεται, με την εικόνα που δείχνουν οι ανταγωνιστές του, αυτός δεν είναι άπιαστος στόχος. Αρκεί να πιστέψει σ’ αυτόν και να έχει προσήλωση μέχρι το τέλος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.