Η ανάλυση του Ανδρέα Δημάτου για τα υπογκρούπ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού!

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Πριν από λίγο έγιναν γνωστά τα υπογκρούπ των αντιπάλων των Ελληνικών ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις , με τον media consultant της UEFA, Ανδρέα Δημάτο να τα σχολιάζει μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Απόλυτα ικανοποιημένες τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν να είναι οι τρεις ελληνικές ομάδες από τα υπογκρούπ, που ανακοίνωσε πριν από λίγο η UEFA για τις σημερινές πρώτες κληρώσεις στην ευρωπαϊκή τους διαδρομή!

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, με όλους τους υποψήφιους αντιπάλους να είναι απόλυτα στα μέτρα του, απέφυγε την πρωταθλήτρια Πολωνίας, Γιαγκελόνια, και στους τέσσερις υποψήφιους αντιπάλους του στο πρώτο γκρουπ για την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού του Champions League είναι οι ομάδες που θα προκριθούν από τα ισάριθμα ζευγάρια του πρώτου προκριματικού:

Δε Νιού Σεντς (πρωταθλήτρια Ουαλίας) - Ντέσιτς (πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου)

Ντινάμο Μινσκ (πρωταθλήτρια Λευκορωσίας) - Πιούνικ (πρωταθλήτρια Αρμενίας)

 Ορντάμπασι (πρωταθλήτρια Καζακστάν) - Πετροκούμπ (πρωταθλήτρια Μολδαβίας)

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (πρωταθλήτρια Βοσνίας) - Εγνατία (πρωταθλήτρια Αλβανίας)

Ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός, ανίσχυρος στον πολύ πιο δύσκολο δεύτερο προκριματικό του Europa League, δεν θα βρει στο δρόμο του τον Αγιαξ και την τουρκική Τράμπζονσπορ και έχει και πάλι την Μπράγκα στους τέσσερις υποψήφιους αντιπάλους του στο δεύτερο υπογκρούπ της κλήρωσης:

Μπράγκα

Ριέκα

Και οι ομάδες που θα προκριθούν από τα δυο ζευγάρια του πρώτου προκριματικού:

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - Ζίρε (Αζερμπαϊτζάν)

Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) - Μάριμπορ (Σλοβενία)

Το τελευταίο ζευγάρι είναι κοινό στους υποψήφιους αντιπάλους Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, μόνο που αν βρεθεί ταυτόχρονα στο δρόμο τους, ο κυπελλούχος Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί και η Ενωση στο Conference League την ομάδα που θα αποκλειστεί!

Στο βατό έκτο υπογκρούπ για την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού του UEFA Conference League τοποθετήθηκε η ισχυρή ΑΕΚ αποφεύγοντας τις λιγοστές ανεπιθύμητες ομάδες με τις οποίες θα μπορούσε να συναντηθεί από τόσο νωρίς. Στους πέντε υποψήφιους αντιπάλους της βρίσκεται ένας... μονός αντίπαλος, τρία ζευγάρια του πρώτου προκριματικού του Conference (με πιθανότητα να βρει και πάλι την... Βελέζ του Μόσταρ) και το ζευγάρι του... Παναθηναϊκού από τον πρώτο προκριματικό του Europa με την Ενωση να περιμένει την ομάδα που θα αποκλειστεί. Στα υπέρ ότι η ομάδα του Αλμέιδα αποφεύγει κατά τα φαινόμενα και κάποιο πολύ δύσκολο ταξίδι...

Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία) - Ιντερ Κλαμπ ντ' Εσκάλδες (Ανδόρα)

Φλοριάνα (Μάλτα) - Τρε Πέννε (Σαν Μαρίνο)

Προγκρέ Νιντερκόμ (Λουξεμβούργο)

Σέλμπουρν (Ιρλανδία) - Σεντ Ζόζεφ (Γιβραλτάρ)

Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) - Μάριμπορ (Σλοβενία) (η ομάδα που θα αποκλειστεί)

Στη μία, δύο και τρεις ώρα Ελλάδας θα διεξαχθούν στα γραφεία της UEFA στη Νιόν οι τρεις κληρώσεις για τους τρεις εκπροσώπους μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.