Γιατί ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Παβλένκα

Κώστας Πετρωτός28 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Γίρι Παβλένκα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην Θεσσαλονίκη και θα αποτελέσει την τελευταία μεταγραφή του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι. Ο Τσέχος τερματοφύλακας δεν έφτασε τυχαία στο να γίνει η επιλογή του ΠΑΟΚ, αφού οι «ασπρόμαυροι» εστίασαν πολύ στοχευμένα στην περίπτωσή του.

Αλλωστε, υπήρχαν και άλλοι ελεύθεροι γκολκίπερ που θα μπορούσαν να καλύψουν την ανασφάλεια που υπήρχε λόγω του προβλήματος με το σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών του Τσιφτσή. Το στοιχείο, όμως, που μέτρησε και οι άνθρωποι του Δικεφάλου κατέληξαν στον 32χρονο Τσέχο είναι ότι αυτός έχει όλο το πακέτο (ποιότητα, παραστάσεις από μεγάλο πρωτάθλημα, προσωπικότητα) για να γίνει νούμερο 1 γκολκίπερ αν χρειαστεί.

Όλα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τις προτάσεις που έρχονταν διαδοχικά (κυρίως από την Τζένοα) για τον Κοτάρσκι, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του Κροάτη τερματοφύλακα που γίνονται ολοένα και καλύτερες, έχουν στείλει το μήνυμα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμη να κρατά τον 24χρονο τερματοφύλακα στα στενά πλαίσια του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς μοιάζει μαθηματικά βέβαιο ότι θα έρθει πρόταση πάνω από τα όρια παραμονής του στον ΠΑΟΚ και ο «Ντομ» θα πάει σε μεγάλο πρωτάθλημα.

Προφανώς, η ιδανική εξέλιξη θα είναι κάτι τέτοιο να συμβεί το επόμενο καλοκαίρι, αφού ο Κοτάρσκι ολοκληρώσει την τρίτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορεί, όμως, να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ακόμη και τον Γενάρη να σκάσει μία πρόταση πολύ υψηλή, ειδικά αν ο ο άσος του ΠΑΟΚ επαναλάβει εμφανίσεις σαν κι αυτή στην Πόλη και σε άλλα μεγάλα ματς. Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει έτοιμο γκολκίπερ για την θέση του βασικού και εκεί «κουμπώνει» ο Παβλένκα

Θέλει να γίνει βασικός μέσα από τον ανταγωνισμό

Υπάρχει, όμως, και μία λεπτομέρεια που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην περίπτωση του Παβλένκα. Αν και 32 ετών, προερχόμενος και από αξιοσημείωτη καριέρα στην Μπουντεσλίγκα, ο Παβλένκα έχει την δίψα να αγωνιστεί και να ψάξει διακρίσεις. Προσέξτε όμως: το θέλει, χωρίς να έχει βάλει στις συζητήσεις προαπαιτούμενο να είναι βασικός, όπως θα έκανε κάποιος άλλος γκολκίπερ προερχόμενος από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, όπως η Μπουντεσλίγκα. Θέλει να το πετύχει μέσα από τον ανταγωνισμό, αναγνωρίζοντας ότι αυτή την στιγμή δικαίως ο Κοτάρσκι είναι κάτω από την εστία. Αυτή η στάση του σε συνδυασμό με τις πολύ καλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του και συνολικά την ζωή του στα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο τον έφερε στην Θεσσαλονίκη για τις υπογραφές.

Η απόφαση για Τσιφτσή δεν επηρεάζεται από την απόκτηση Παβλένκα

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο πώς θα πορευτεί ο άτυχος Αντώνης Τσιφτσής, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της αποθεραπείας του. Αν δείξει σταθερά βελτίωση, θα πορευτεί με αυτή την συνταγή, αν όχι δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι θέμα επέμβασης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.