Flyover: Παρκάρετε στην Κ. Καραμανλή; Ξεχάστε το!

Metrosport Team06 Νοεμβρίου 2023

Απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στην Κωνσταντίνου Καραμανλή ελέω Flyover.

Όπως αναφέρει το έγγραφο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων της Θεσσαλονίκης, που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που θα επιφέρουν οι εργασίες κατασκευής του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover), η εν λόγω οδός έχει ενταχθεί σε Ειδικό Σχέδιο Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης.

Αυτό σημαίνει με απλά λόγια και όπως εξηγεί το έγγραφο, ότι τα οχήματα δεν θα πρέπει να σταθμεύουν στον συγκεκριμένο δρόμο που θα αξιοποιείται ολόκληρος πλέον για την κυκλοφορία, ενώ επισημαίνεται πως όταν αρχίσει η κατασκευή του flyover, όλα τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται με γερανό και θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η απαγόρευση στάθμευσης στον συγκεκριμένο δρόμο, είχε επιβληθεί και εν μέσω πανδημίας, όταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε δημιουργήσει πιλοτικά έναν ποδηλατόδρομο για τον οποίο υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Τότε κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής είδαν τις ούτως ή άλλως ανύπαρκτες διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, να μειώνονται και άλλο, με αποτέλεσμα να σπαταλούν χρόνο και καύσιμα προκειμένου να ψάξουν που θα παρκάρουν. Την ίδια στιγμή τα περισσότερα καταστήματα είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται.

Σε καθεστώς Ειδικού Σχεδίου Εντατικής Τροχονομικής Αστυνόμευσης, πρόκειται να μπουν και άλλοι κεντρικοί οδικοί άξονες και δρόμοι της Θεσσαλονίκης, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το παρκάρισμα όπως ενδεχομένως οι οδοί Εγνατία, Μοναστηρίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται πως η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου του Flyover θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.00μμ, στη διάρκεια εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Porto Palace, ενώ για την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένη έξω από το ξενοδοχείο, συγκέντρωση από πολίτες και συλλογικότητες που αντιδρούν στην κατασκευή του έργου.

Grtimes.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.