Εύκολα και απλά πήρε το διπλό ο ΠΑΟΚ και πάει φορτσάτος στο Περιστέρι και στο μεταγραφικό ντεμαράζ

Γιώργος Ζαΐρης30 Αυγούστου 2024

Οι μοναδικοί που μπορεί να χαλάστηκαν ήταν αυτοί που έπαιξαν το ματς διπλό από ημίχρονο. Είναι αδικαιολόγητο να έχει κανείς παράπονο από αυτό που είδε στο Δουβλίνο. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει την πρόκριση από το πρώτο ματς και απλά αυτό το δεύτερο παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Το ισχυρό κίνητρο ήταν να προσφέρει βαθμούς στην Ελλάδα και για πάρτη του και αυτό το πέτυχε.

Ο ΠΑΟΚ μετά από τέσσερα χρόνια επιστρέφει στο Europa kαι σε λίγες ώρες θα μάθουμε και τους αντιπάλους. Σπουδαία ματς, τεράστια κίνητρα για κάθε παίκτη και τεράστια βοήθεια για τον Ραζβάν που δεν θα πρέπει να διαχειρίζεται ένα ρόστερ για ένα ματς την εβδομάδα.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Σάμροκ είχε την πολυτέλεια να σκεφτεί και τον Ατρόμητο. Και είχε την ευκαιρία να το κάνει. Αν εξαιρέσουμε την άμυνα που δεν μπορούσε να την πειράξει γιατί πρέπει να βάλει τον Μιχαηλίδη στο «κάδρο» στην μετά Κουλιεράκη εποχή, με την επιλογή της ενδεκάδας, κρατώντας εκτός τον Τάισον, τον Κωνσταντέλια αν θέλετε και τον Σβαμπ και τον Τσάλοφ φάνηκε ποιοι θα είναι βασικοί την Κυριακή. Και οι τέσσερις μπήκαν στο 70’, στο Περιστέρι θα είναι βασικοί. Σε ένα ματς που προηγείται μιας σημαντικής διακοπής και θέλει να πάει σε αυτήν με το απόλυτο στην συγκομιδή βαθμών.

Τι άλλο θετικό πέρα από τη νίκη και τη διαχείριση; Προφανώς και το μηδέν στην άμυνα του για τρίτο συνεχόμενο ματς. Όταν πριν από αυτά τα τρια ματς, έχεις δεχθεί γκολ σε όλα (από τα φιλικά στην Ολλανδία) με εξαίρεση το ματς στην Βοσνία και ειδικά αν έχεις δεχθεί στην έδρα σου δυο γκολ από τον Πανσερραϊκό και άλλα δυο από την Μπόρατς ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τέσσερα από την Μάλμε.

Αυτό φυσικά που ενδιαφέρει τους φίλους του ΠΑΟΚ είναι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Όπως διαβάσατε στο metrosport.gr την Παρασκευή έρχεται ο Κόλεϊ και ο Μπακαγιόκο και επίσης είναι κοντά στο να κλείσει έναν δεξιό κεντρικό αμυντικό για να ξεκουράζει τον Κεντζιόρα αφού μιλάμε παίκτη που επιλέγεται από τον ΠΑΟΚ για να έχει και την προοπτική μεταπώλησης αν του βγει.

Το αν θα προχωρήσει και στην απόκτηση και άλλου ποδοσφαιριστή και αναφέρομαι στον χαφ; Δεν το αποκλείω αλλά μπορεί αυτό να γίνει και μετά τις 4 Σεπτεμβρίου πράγμα που σημαίνει πως δεν θα δηλωθεί στη λίστα της UEFA. Μακάρι να έρθει νωρίτερα.

Ο ΠΑΟΚ και στους δυο παίκτες που έρχονται αύριο, προσφέρει συμβόλαια 1+1 έτη. Δεν το προσπερνώ και υπάρχει μια πρώτη ανάγνωση.

Στην περίπτωση του Μπακαγιόκο, είναι δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ τον αποκτά γιατί πολύ απλά δεν θέλει να μείνει με τέσσερα χαφ (βάζω μέσα και τον Θυμιάνη). Μου θυμίζει λίγο αυτό το περσινό καλοκαίρι και ότι είχε συμβεί με τον Σαμάτα. Ο Λουτσέσκου είχε ανάψει το πράσινο φως αφού από τη στιγμή που δεν έκλειναν οι πρώτες επιλογές, συμβιβάστηκε ώστε να έχει έστω έναν φορ στην ομάδα μαζί με τον Μπράντον. Ο Μπακαγιόκο μου θυμίζει τις δωροσακούλες στα περίπτερα. Τις αγοράζεις ελπίζοντας πως θα βρεις το δώρο που θέλει το πιτσιρίκι να βρει μέσα. Στην ουσία δηλαδή ελπίζεις πως θα κάνει το restart και θα θυμίζει τον παίκτη προ Λοριάν εποχής. Σε ότι αφορά τον Κόλεϊ ο ΠΑΟΚ πιστεύει πως βρήκε έναν αξιόπιστο στόπερ απλά όποιος και να ερχόταν πάντα θα βρίσκει μπροστά του την μοιραία σύγκριση με τον Κουλιεράκη.

Και πρέπει να σημειώσω κάτι ακόμη: από τη στιγμή που και οι δυο παίκτες υπογράφουν 1+1 έτη, καταλαβαίνουμε πως ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να κάνει λάθη του παρελθόντος δίνοντας πολυετή συμβόλαια. Και προφανώς θέλει σε αυτό το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να ξεφορτωθεί και τον Αλί Σαμάτα. Προφανώς την πιο αποτυχημένη μεταγραφή ασχέτως αν το πάλεψαν ως το τέλος άπαντες. Πάντως αποχωρεί ο Ράφα Σοάρες αφού το πρότζεκτ Γκόμεζ πρέπει να δουλευτεί έστω και αν αρχικά θα ξεκουράζει τον αναντικατάστατο Μπάμπα που όμως δεν μπορεί να βγάλει 50 ματς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.