Euro 2024: Σλοβακία για πρόκριση, Ουκρανία για… νέο ξεκίνημα

Γιώργος Μάντζιος21 Ιουνίου 2024

Το σημερινό (21/6) πρόγραμμα των αγώνων του Euro 2024 αρχίζει με την αναμέτρηση Σλοβακίας-Ουκρανίας στο Ντίσελντορφ για τη 2η αγωνιστική του αμφίρροπου 5ου Ομίλου. Οι Σλοβάκοι μετά την έκπληξη της πρεμιέρας και τη νίκη επί των Βέλγων ονειρεύονται την πρόκριση, οι Ουκρανοί μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα και την ήττα από τη Ρουμανία με 3-0 ψάχνουν ένα νέο ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Η Σλοβακία έχοντας και την βοήθεια της τύχης, αλλά και εκμεταλλευόμενη την αστοχία των επιθετικών του Βελγίου, έκανε την έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής, επικρατώντας με 1-0 και έτσι πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Δεν μπήκε καλά στο ματς και χρειάστηκε σημαντική επέμβαση του Ντουμπράβκα σε σουτ εξ επαφής του Λουκάκου για να αποφύγει το 1-0. Λίγο αργότερα, στο 7' εκμεταλλεύτηκε τραγικό γύρισμα των αντίπαλων αμυντικών έπειτα από εκτέλεση πλάγιου άουτ και πήρε προβάδισμα με τον εξτρεμ Σρανζ. Μοιραία στα επόμενα λεπτά οπισθοχώρησε για να υπερασπιστεί το υπέρ της προβάδισμα.

Φυσιολογικό ήταν να υποφέρει υπό αυτές τις συνθήκες, δέχτηκε σωρεία καλών φάσεων αλλά και δύο γκολ που ακυρώθηκαν, αρχικά στο 55' ως οφσάιντ και έπειτα στο 85' για χέρι του Οπέντα στην εκκίνηση της φάσης.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο αριστερός μπακ Χάντσκο χτύπησε στο κεφάλι με τους Βέλγους, ζαλίστηκε, αλλά δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό και προλαβαίνει κανονικά το σημερινό παιχνίδι. Λογικά δεν θα αλλάξει σχηματισμό και πρόσωπα ο κόουτς Καλτσόνα.

Η Ουκρανία από την άλλη προσγειώθηκε ανώμαλα στην πρεμιέρα και ηττήθηκε με το βαρύ 3-0 από τη Ρουμανία, πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση. Μπήκε με σκοπό να επιβληθεί της αντιπάλου, ωστόσο έπειτα από κακή αντίδραση της άμυνας και του Λούνιν δέχτηκε το 1-0 στο 25'.

Ανούσια υπεροχή είχε στη συνέχεια, όπου δεν κατάφερε να φτάσει σε απειλητικές καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, για να δεχτεί και δεύτερο γκολ στο 53', όπου φέρει και πάλι μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο γκολκίπερ της Ρεάλ. Ταφόπλακα στις ελπίδες της για θετικό αποτέλεσμα έπεσε στο 57', δεχόμενη το 3-0 από εκτέλεση κόρνερ.

Μετά το τέλος του ματς, οι παίκτες θέλησαν να μείνουν μόνοι και να συζητήσουν μεταξύ τους, ζητώντας από τον κόουτς Ρεμπρόφ να μείνει εκτός αποδυτηρίων, κάτι που αποδέχτηκε ο 50χρονος τεχνικός. Στα αγωνιστικά ο αριστερός μπακ Μικολένκο συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Δεν δείχνει να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και λογικά θα χάσει και το δεύτερο ματς της Ουκρανίας στη διοργάνωση.

Ε ΟΜΙΛΟΣ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ

  • ΩΡΑ: 16:00
  • TV: ΕΡΤ1
  • ΓΗΠΕΔΟ: Düsseldorf Arena (54.600)
  • ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.