Euro 2024-Ισπανία Vs Γαλλία: Η Εθνική... σύλλογος κόντρα στους βαρετούς «τρικολόρ»

Κωστής Παναγιώτου08 Ιουλίου 2024

Η ώρα των ημιτελικών του Euro 2024 έφτασε! Ισπανία και Γαλλία έφτασαν έως εδώ από διαφορετικά «μονοπάτια» και πλέον διασταυρώνουν τα ξίφη τους (9/7, 22:00, ΕΡΤ 1) για το πρώτο εισιτήριο του μεγάλου τελικό!

Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Οι Ίβηρες είναι αδιαμφησβήτητα η κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης, ενώ αντίθετα οι «τρικολόρ» έχουν προβληματίσει, ψάχνοντας ακόμη το πρώτο τους γκολ σε open play.

Ο πλουραλισμός των Ισπανών και το παράδοξο στατιστικό των Γάλλων

Ο Ντε λα Φουέντε κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο παικτών, που μοιάζει περισσότερο με σύλλογο παρά με Εθνική ομάδα, έχοντας διακριτούς ρόλους, αλλά πάνω απ' όλα με ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο γήπεδο.

Η «φούρια ρόχα» έχει πολυφωνία στην επιθετική της ανάπτυξη, με τον Ρόδρι και τον Ρουίθ να είναι «μαέστροι» στον άξονα της ομάδας και το δίδυμο Γιαμάλ - Γουίλιαμς να προκαλεί πανικό στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Γιαμάλ με 1.58 xG, συνολικά στη διοργάνωση, είναι ο πιο απειλητικός παίκτης των Ισπανών, ενώ ο Γουίλιαμς με 1.67 χΑ, συνολικά στο τουρνουά, είναι ο κορυφαίος δημιουργός για την ομάδα του Ντε λα Φουέντε.

Οι Ισπανοί είναι, μακράν της δεύτερης, η πιο απειλητική ομάδα του Euro 2024, έχοντας δημιουργήσει 21 μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ταυτόχρονα είναι και η ομάδα με τις περισσότερες χαμένες μεγάλες ευκαιρίες, με 15. Επίσης, είναι πρώτη και στις τελικές ανά αγώνα, με 20.00.

Στο άλλο στρατόπεδο, οι Γάλλοι έχουν προβληματίσει με την εικόνα τους, καθώς έχουν φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης χωρίς να βρουν δίχτυα σε κατάσταση open play, έχοντας πετύχει μόλις τρία γκολ, εκ των οποίων τα δύο είναι αυτογκόλ και το άλλο από την άσπρη βούλα, με αποτέλεσμα να είναι η μοναδική ομάδα των ημιτελικών χωρίς τέρμα σε open play.


Ωστόσο, ο Ντεσάμπ έχει την τύχη να διαθέτει έναν από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Ο λόγος για τον Κίλιαν Εμπαπέ, οποίος παρότι δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, μετά τον τραυματισμό του, έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση στα xG, με 2.74 συνολικά, σε τέσσερα παιχνίδια. Παράλληλα, ο 25χρονος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρώτος σε τελικές ανά αγώνα, με 5.0, και πρώτος σε επιτυχημένες ντρίμπλες ανά αγώνα, με 4.0 (57%).

Με μια πρώτη ματιά η Ισπανία μοιάζει να έχει το πάνω χέρι κόντρα στη Γαλλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ξεγράφουμε τους "τρικολόρ", οι οποίοι διαθέτουν ένα σύνολο με με σπουδαίους ποδοσφαιριστές.

Photo credits: EURO2024/X

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.