Εθνική ομάδα Μπάσκετ: Ξεκίνημα στα προκριματικά του Eurobasket 2025 με Τσεχία

Metrosport Team23 Φεβρουαρίου 2024

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει απόψε (23/02, 21:00) την Τσεχία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Η εποχή του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της «γαλανόλευκης» ξεκινά με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον κακό μας δαίμονα, τους Τσέχους. Εκτός με πρόβλημα τραυματισμού είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, αλλά και οι Λευτέρης Μαντζούκας, Μιχάλης Λούντζης, Ναζ Μήτρου-Λονγκ και Βαγγέλης Ζούγρης, που είναι εκτός αποστολής.

Στην 12άδα συμπεριλήφθηκε κανονικά ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, αφού ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη γάμπα, όμως στην τελευταία προπόνηση ήταν καλύτερα παρότι δεν είναι στο 100% και μένει να φανεί αν θα αγωνιστεί.

Αναλυτικά η 12άδα της εθνικής:

Κώστα Παπανικολάου, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Γιώργο Παπαγιάννη, Ντίνο Μήτογλου, Νίκο Ρογκαβόπουλο, Κώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Μωραΐτη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννη Κουζέλογλου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο.

Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι κατάμεστο καθώς χθες η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι έχουν φύγει πάνω από 5.000 εισιτήρια και απομένουν λιγότερο από 1.000 διαθέσιμα εισιτήρια.

«Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με την καινούρια της σύσταση. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά εδώ και 2-3 μέρες, πιστεύω πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο γι’ αυτό που ζητάμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της. Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε», τόνισε ενόψει του ματς ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός.

Mε τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να προσθέτει: «Ο κόουτς θέλει αυτό που έκανε και ως παίκτης, θέλει να μας κάνει ένα γκρουπ νικητών. Κάθε προπόνηση είναι πολύ ανταγωνιστική. Σίγουρα δεν είχαμε πολύ χρόνο για προετοιμασία, αλλά κάναμε τρεις δυνατές προπονήσεις και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει για να πάρουμε την πρώτη νίκη. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο, ο κόουτς ξέρει το παιχνίδι όσο λίγοι και βοηθά πολύ την ομάδα. Θεωρώ πως θα παρουσιαστούμε αρκετά έτοιμοι για να δώσουμε χαρά στον κόσμο». 

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε πως η διάκριση με την Εθνική είναι το απωθημένο του, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ ανέφερε πως «όταν ακούω τον Εθνικό Ύμνο σημαίνει πάρα πολλά για εμένα».

Στο άλλο ματς του ομίλου της Ελλάδας, η Μεγάλη Βρετανία θα υποδεχθεί την Ολλανδία. Η σπουδαία αναμέτρηση θα αρχίσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 και από το Novasports Prime.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.