ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: To νέο «αίμα» που έρχεται με φόρα!

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΜΙΚΟΝΙΑΝ

Η Εθνική Ελλάδας μετά από αρκετά χρόνια μοιάζει να έχει βρει στο πρόσωπο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον άνθρωπο, που θα την επαναφέρει στις επιτυχίες του παρελθόντος. Με τον Σέρβο προπονητή οι περισσότεροι οπαδοί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος βλέπουν «φως στο τούνελ» και ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει βρει μια ομάδα έτοιμη και απλά θα προσθέσει κάποιες πινελιές, αλλά και την προσωπική του αύρα.

  • Ποια είναι, όμως, τα πρόσωπα, που θα μπορέσει να βρει στη «δεξαμενή» των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι κάτω από τα 25 έτη και μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα στο μέλλον; 

Παρακάτω θα «κολυμπήσουμε» στα βαθιά νερά, με σκοπό να βρούμε τα νέα ποδοσφαιρικά «διαμάντια» της χώρας μας και να φτιάξουμε μια υποθετική, ιδανική εντεκάδα.

Τερματοφύλακας: Ίσως η πληρέστερη θέση της Εθνικής ομάδας, καθώς μετά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, έρχονται οι Τζολάκης και Μανδάς. Ο 22χρονος κίπερ του Ολυμπιακού είναι ένα βήμα μπροστά από τον πορτιέρε της Λάτσιο αυτή τη στιγμή και θα μπορούσε να γίνει ο... στρατηλάτης της νέας φουρνιάς.

Δεξί μπακ: Η σημερινή Εθνική έχει σε αυτή τη θέση τους Ρότα, Μπάλντογκ και Σάλιακα. Αυτός όμως που μπορεί να πάρει τα ηνία και να κρατήσει τη φανέλα για αρκετά χρόνια είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης που ήδη στα 23 του ξεχωρίζει στον Παναθηναϊκό.

Αριστερό μπακ: Σε μια θέση που η καλή φουρνιά με Τσιμίκα, Γιαννούλη, Κυριακόπουλο και Λυκογιάννη «ακουμπάει» τα 30, ο μοναδικός που αναφαίνεται είναι ο Σταύρος Πήλιος της ΑΕΚ. Ο αριστερός οπισθοφύλακας στα 24 του, είναι έτοιμος να διεκδικήσει θέση στην Εθνική Ελλάδας.

Στόπερ: Για το κεντρικό δίδυμο της άμυνας θα αναγκαστούμε να βγάλουμε εκτός τον Μαυροπάνο που διανύει το 26ο έτος της ζωής του και να βάλουμε στη θέση του, τον Ανδρέα-Ριχάρδο Ντόη. Ο στόπερ του Ολυμπιακού είναι 21 ετών και επέλεξε να αγωνιστεί με τη «γαλανόλευκη» και όχι με τη φανέλα της Αλβανίας. Στο πλάι του άνετα και δικαιωματικά ο συνομήλικος του, Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, της Βόλφσμπουργκ. Πλέον, άνοιξε τα φτερά του για τη Γερμανία...

Κεντρικοί χαφ: Tα δύο «οχτάρια» της ομάδας «ξεχειλίζουν» από ποιότητα. Πρώτος είναι ο Χρήστος Ζαφείρης της Σλάβια Πράγας. Ο 21χρονος μέσος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στην Φινλανδία ( 7/9 21:45) αλλά και να γίνει ο παίκτης «βαρόμετρο» στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς. Στο πλάι του, σε μερικά χρόνια ίσως δούμε τον 18χρονο, Χρύσανθο Μουζακίτη, του Ολυμπιακού. Ο νεαρός αποτελεί το παιδί-θαύμα των «ερυθρόλευκων» και αν είναι υγιής, αλλά και με το μυαλό στο κεφάλι θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!

Δεξί εξτρέμ: Σε μια θέση που παραδοσιακά η Εθνική δεν βγάζει μεγάλους παίκτες, ήρθε στην επικαιρότητα ο 17χρονος, Κωνσταντίνος Καρέτσας, της Γκενκ. Ο νεαρός αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αν συνυπολογίσουμε πως είναι αριστεροπόδαρος, εύκολα «κουμπώνει» στα δεξιά, ώστε να παίζει με ανάποδο πόδι. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να προλάβουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ να τον «ντύσουν» με τα γαλανόλευκα, καθώς ήδη μετράει κάποιες συμμετοχές με τις ηλικιακές ομάδες του Βελγίου.

Αριστερό Εξτρέμ: O επόμενος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται επίσης στο Βέλγιο και είναι ο Χρήστος Τζόλης. Ο 22χρονος πλάγιος επιθετικός ξεχωρίζει για την ταχύτητα του, το θράσος του και την ικανότητα να σκοράρει με κάθε τρόπο. Είναι ο εξτρέμ που δεν είχε ποτέ η Εθνική.

Δεκάρι: Στο «10» μπαίνει χωρίς αντίρρηση το Wonderkid του ΠΑΟΚ, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στα 21 του είναι «φτιαγμένος» για να κουβαλήσει οποιαδήποτε ομάδα στις πλάτες του.

Επιθετικός: Εκτός κουβέντας βγαίνουν ηλικιακά ο Παυλίδης (26) και ο Γιακουμάκης (30). Στο debate Ιωαννίδη – Δουβίκα, επικρατεί ο πρώτος, που στα 24 του, έχει στοιχεία και προδιαγραφές, που έχουν «τεράστιοι» σέντερ φορ. Ο Φώτης μπορεί εύκολα να γίνει ο επόμενος αρχηγός της γενιάς που έρχεται.

Τέλος, θα πρέπει να καταγραφεί ακόμη ότι στη δεξαμενή των εν δυνάμει παικτών της Εθνικής, υπάρχουν επίσης οι Κουρφαλίδης, Τζίμας, Κωστούλας, Παπακανέλλος, Κούτσιας, Σουρλής, Τσιφτσής κα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.