Εσθονός slackliner προσπάθησε να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ «κόβοντάς» μας την ανάσα (vid)

Metrosport Team13 Ιουλίου 2024

Ιστορία έγραψε ένας Εσθονός, καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε με τα πόδια τα Στενά της Μεσσήνης στην Ιταλία. 

Ο Εσθονός Jaan Roose διέσχισε μια απόσταση 3,6 χιλιομέτρων σε σχεδόν τρεις ώρες. Διέσχισε δηλαδή μια απόσταση μεγαλύτερη από 30 γήπεδα ποδοσφαίρου πάνω σε ένα ειδικό ύφασμα με ιστούς που είχαν πλάτος μόλις 1,9 εκατοστά.


Η τρομερή του προσπάθεια ξεκίνησε από έναν πύργο ύψους 265 μέτρων και κατάφερε να καλύψει μια απόσταση που ξεπέρασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου μήκους περιπάτου με slackline που ήταν 2.710 μέτρα.

Γιατί στερήθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ

Ωστόσο, λίγα μόνο μέτρα πριν από τον τερματισμό, στερήθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς η απίστευτη προσπάθειά του δεν μπορούσε να επικυρωθεί. Οι κανόνες απαιτούν μια ολοκληρωμένη διάσχιση χωρίς πτώση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος... αν και είμαι λίγο κουρασμένος», δήλωσε ο Roose, παγκόσμιος πρωταθλητής του slacklining και κασκαντέρ του Χόλιγουντ, όταν ολοκλήρωσε τη διαδρομή του.

Ο Roose ξεκίνησε γύρω στις 8:30 π.μ., έχοντας μαζί του μόνο ένα σακίδιο με νερό, μερίδες φαγητού και έναν ασύρματο για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την Telegraph.

Τη στιγμή της πτώσης ακούγονται οι βοηθοί του να φωνάζουν τρομοκρατημένοι, αλλά λίγο αργότερα φαίνεται να σηκώνεται ξανά με απίστευτη ψυχραιμία. Σκαρφάλωσε γρήγορα πίσω στη γραμμή και συνέχισε μέχρι το τέλος.

«Είχα κάποια προβλήματα, αλλά υπήρχε πολύς άνεμος. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που έγραψα ιστορία και που έγινα ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε με τα πόδια τον πορθμό», δήλωσε ο Roose.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.