Έσοδα από την UEFA, τηλεοπτικά, χορηγίες, εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης17 Ιουνίου 2024

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θα έχει πολλές υποχρεώσεις την νέα σεζόν, αυξημένο μπάτζετ και προφανώς θέλει να έχει και υπεραυξημένα έσοδα, που θα τον βοηθήσουν να ανταποκριθεί με επιτυχία, στις απαιτήσεις της δύσκολης περιόδου που ακολουθεί.

Πρακτικά η κατάκτηση του τίτλου, εκτός από τα πριμ που δίδονται στους παίκτες, αποτελεί το δέλεαρ για κάθε έναν που συζητά για νέα σύμβαση, προκειμένου να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους.

Ο ΠΑΟΚ προσδοκά έσοδα από την UEFA. Την σεζόν που ολοκληρώθηκε τα χρήματα που εισέπραξε άγγιξαν τα 11 εκατομμύρια ευρώ, από την πορεία της ομάδας έως τα προημιτελικά του Conference.

Τώρα, στα προκριματικά του καλοκαιριού του Champions League, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών, θέλει μία τουλάχιστον πρόκριση. Για να εξασφαλίσει στο ελάχιστο, τα έσοδα που εισέπραξε αυτή την σεζόν με μία ανάλογη (ασφαλώς) πορεία στην ίδια διοργάνωση.

Όμως ο μεγάλος στόχος είναι άλλος. Η παρουσία στο League stage του Champions League. Εκεί θα απογειωθεί οικονομικά ο ΠΑΟΚ. Πάντως έσοδα θα έχει αυξημένα. Με πώληση τουλάχιστον 20.000 διαρκείας, με το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Nova να βρίσκεται σε ισχύ για μία ακόμη σεζόν (κοντά στα οκτώ εκατομμύρια σύν μπόνους) και αυξημένες χορηγίες εξαιτίας της κατάκτησης του πρωταθλήματος, είναι φανερό πως τα έσοδα μπορούν να καλύψουν τα ούτως ή άλλως αυξημένα έξοδα, λόγω και των μεγάλων συμβολαίων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.