Επισκέπτεται τη Λάρισα ο Μητσοτάκης - Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί στην Καρδίτσα

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2023

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στα χωριά των τεμπών από την κακοκαιρία Daniel. Σήμερα αναμένεται στη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκτιμήσει την κατάσταση από κοντά. Συνεχίζονται η απεγκλωβισμοί στη Καρδίτσα, ενώ υπάρχουν ακόμα αρκετοί αγνοούμενοι.

Η κακοκαιρία Daniel έχει φέρει καταστροφικές πλημμύρες στο πέρασμα της. Οι φωτογραφίες που φτάνουν από τη Λάρισα είναι ενδεικτικές της καταστροφής που έχει αποφέρει η φονική κακοκαιρία, ενώ η στάθμη του Πηνειού αν και έφτασε σε οριακό σημείο, έχει ξεκινήσει να πέφτει. Η κυκλοφορία στη γέφυρα της Γιαννούλης συνεχίζει να απαγορεύεται λόγω των ρωγμών που υπάρχουν.


Σήμερα θα πάει από κοντά στη Λάρισα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να εκτιμήσει τη κατάσταση από κοντά. Στην Καρδίτσα υπάρχουν αγνοούμενοι στα χωριά, όπου συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε τη πόλη της Καρδίτσας και είπε ότι η κυβέρνηση έχει χρέος να προστατέψουν τους πολίτες και ότι η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν ανησυχίες για το νερό και η σύσταση είναι να μην το χρησιμοποιούν.

Οι δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη: 

«Υπάρχουν υπερήλικες ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ σε ράντζα. Πρέπει άμεσα από τη στιγμή που έχει κηρυχθεί η Περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες. Ας δείξει κάποια ανθρωπιά σ’ αυτούς τους ανθρώπους η κυβέρνηση. Έχουμε χρέος να κάνουμε πολύ περισσότερα. Δυστυχώς κι εδώ στη Θεσσαλία αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να προστατευτούν οι πολίτες μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το ξαναλέω: Όλοι κατανοούμε τις παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχουμε χρέος ως κράτος να προσαρμοστούμε σ’ αυτές τις νέες συνθήκες κι όχι συνεχώς να αντιμετωπίζουμε βιβλικές καταστροφές όπου οι πολίτες είναι τα κύρια θύματά τους».

πηγή φωτογράφων: onlarissa/larissanet

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.