Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για Παναθηναϊκό - «Χαμός» με Βιλένα

Δημήτρης Καλαϊτζής25 Ιουλίου 2024

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη του επί της Μπότεφ Πλόβντιβ με 2-1 στο ΟΑΚΑ στα πλαίσια του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League. Την πρώτη του συμμετοχή με τα πράσινα κατέγραψε ο Ίγκι Ίνγκασον, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο όγδοο λεπτό. Ο Μλαντένοβιτς με μεγάλη μπαλιά από το κέντρο βρήκε τον Γερεμέγεφ, ο οποίος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και με ιδανικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. 

Στη συνέχεια, το «τριφύλλι» έχασε αρκετές ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, αλλά μάταια. 



Τελικά, η πίεση του απέδωσε καρπούς λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Τζούριτσιτς να κερδίζει πέναλτι μετά από κλωτσιά που δέχθηκε από τον Ταμ. Ο Μπακασέτας ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. 

Να σημειώσουμε, ότι η ομάδα του Κέρκεζ διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον διαιτητή για τη φάση του 36ου λεπτού όπου ο Ακέρε ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μλαντένοβιτς, όμως ο ρέφερι δεν έδωσε κάτι και συνέχισε κανονικά το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τρίτο γκολ με τον Τζούριτσιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο 60 λεπτό. 

Οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν και μετά από αδράνεια στην άμυνα έδωσαν την ευκαιρία στην Μπότεφ να σκοράρει και να μειώσει σε 2-1 στο 71΄. Ύστερα από λάθος του Βιλένα, ο Σέκουλιτς μπήκε στην περιοχή και την γύρισε στον Κορόσεκ, ο οποίος προ κενής εστίας την έστειλε στα δίχτυα του Νταγκόφσκι. 

Νωρίτερα, ο διαιτητής χάρισε κόκκινη κάρτα στον Ετό, ο οποίος-ενώ είχε κίτρινη κάρτα-έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Μλαντένοβιτς. 


Αποδοκιμασίες στον Βιλένα κατά την αλλαγή του - Ο Αλόνσο κι όλος ο πάγκος του Παναθηναϊκού χειροκρότησε τον Ολλανδό για να τον εμψυχώσει...

Στο 78΄ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 3-1, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Τζούριτσιτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. 

Στο 84ο λεπτό η Μπότεφ κέρδισε πέναλτι. Ο Γετνβάι έκανε ολέθριο λάθος, ο Ουκάκι του έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και έπεσε μετά από μαρκάρισμα του Ντραγκόφσκι. Ο Φούξμαν κλήθηκε από τον VAR να δει τη φάση και στη συνέχεια ανακάλεσε την απόφασή του, προκαλώντας την οργή των φιλοξενούμενων.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη και να αποκτά ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Σχένκεφελντ (89′ Ίνγκασον), Γέντβαϊ, Μλαντένοβιτς, Αράο, Βιλένα (73′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας, Μαντσίνι (73′ Λημνιός), Τζούριτσιτς (89′ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (78′ Σπόραρ).

Μπότεφ Πλόβντιβ: Ιγκόνεν, Μίνκοφ, Ταμ, Κόντε, Μπαλογιάννης, Περέρα, Ετό, Ακέρε, Νουατσούκου, Ποπόφ, Ούτζα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.