Δραματική και ασυγχώρητη καθυστέρηση της ενίσχυσης του ρόστερ του ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας11 Ιουλίου 2024

Το τι ήθελε να δει και το τι είδε τελικά ο κόουτς και από το τρίτο στη σειρά «χορταστικό» (μόνο στη διάρκεια χρόνου) διπλό φιλικό παιχνίδι, το αφήνουμε να το διαβάσετε ή να το ακούσετε από τους αυτοσχέδιους αναλυτές (σοβαρούς και μη) των προθέσεων του. Εμείς θα καταθέσουμε την άποψη μας ανεπηρέαστοι και από τις όποιες δηλώσεις τυχόν κάνει ο συμπαθέστατος Ρουμάνος, όπως επίσης δεν μετράμε και δεν δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία στο αποτέλεσμα. 

Κι όλα αυτά για τον απλούστατο λόγο: Γιατί ούτε μια στιγμή καθ΄όλη τη διάρκεια της χθεσινής πολύχρονης «διαδικασίας», δεν έφυγε μπροστά από τα μάτια μας αλλά και από τις σκέψεις μας μια και μόνο «εικόνα» και μια αντίστοιχη διαπίστωση. Κι αυτή δεν είναι άλλη, από το γεγονός ότι σε αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπήρχε η παραμικρή ευκαιρία για να σχηματίσει μία ολοκληρωμένη και στοιχειωδώς υποφερτή ποδοσφαιρικά άποψη, ο οποιοσδήποτε κόουτς. Κι επειδή αναφερόμαστε στον ΠΑΟΚ, το θέμα έχει σχέση με την δραματική και ασυγχώρητη καθυστέρηση της όποιας ενίσχυσης του ρόστερ, η οποία άφησε ένα μεγάλο κενό και βραχυκύκλωσε αντίστοιχα και τον πολύπειρο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Ο οποίος ασφαλώς και θα περίμενε να έχει έστω τους δύο (Κετζιόρα, Μεϊτέ), που θα τον βοηθούσαν να στήσει ένα ορθολογικό σχήμα. Ο Μαντί Καμαρά ήταν η μόνη προσθήκη επιπέδου και ως εκ τούτου δεν μετράει και το αν κόλλησε ή δεν κόλλησε με τους όποιους παρτενέρ του έδωσαν. Δυστυχώς οι υπεύθυνοι μένουν επί μονίμου βάσεως στον εφησυχασμό, διαβεβαιώνοντας τους ανησυχούντες ότι ο πρώτος αγώνας των προκριματικών έχει έναν αντίπαλο τον οποίο εύκολα θα προσπεράσει ο ΠΑΟΚ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κίνδυνος άμεσος. Δεν μας λένε όμως αν το ίδιο θα συμβεί και στα επόμενα παιχνίδια. 

Το να μην έχει ο κόουτς την ευκαιρία για να στήσει ένα στοιχειωδώς υποφερτό σχήμα προβληματίζει. Μηνύματα λοιπόν έστειλε το τρίτο «τεστ». Όλα όμως συγκλίνουν στην μία και μόνη ερμηνεία: «Σπεύσατε επειγόντως. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια αποτελμάτωση ακόμη και σε «σίγουρες» επεκτάσεις συμβολαίων, όπως διαβεβαιώνατε επί μακρόν τους ανησυχούντες ΠΑΟΚτσήδες. Ούτε να κλείνετε τα μάτια και να μην αγγίζετε υποθέσεις πολύ σημαντικές και κρίσιμες, όπως είναι η απόκτηση ενός σέντερ φορ υψηλού επιπέδου, αλλά και εναλλακτικών ποιοτικών λύσεων που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο σημερινό ρόστερ, όσο και αν το εκθειάζετε.

Επιστρέφοντας και στο τρίτο τεστ, αλλά και προσεγγίζοντας και όλα όσα θα ακολουθήσουν, χωρίς να υπάρχουν θεμελιώδεις προσθήκες (το τονίζουμε αυτό), τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αφήστε το σήμερα – αύριο, το μπρος – πίσω και προχωρήστε άμεσα στην ενίσχυση που έχετε υποσχεθεί και την έχει ανάγκη η ομάδα. Η προετοιμασία ξεκίνησε στραβά. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει διορθωτική κίνηση. Βοηθήστε τον κόουτς όσο υπάρχει χρόνος ακόμη και σκεφτείτε ότι η προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων θέλει κι αυτή τον χρόνο της. 

Απαγορεύεται ο εφησυχασμός και είναι απαράδεκτη και αυτοκαταστροφική η οποιαδήποτε προσπάθεια καταβληθεί για να δικαιολογηθούν αναιτιολόγητες ακινησίες και υπαναχωρήσεις. Ξυπνήστε! Η ομάδα είναι στο κατώφλι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ: Αν κάτι ενθαρρυντικό είδαμε χθες, οφειλόταν στην παρουσία και εικόνα του Τάισον και του Ντεσπόντοφ. Προσπάθησε ο Μπάμπα και σχετικά καλή εικόνα είχε και ο Θυμιάνης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.