Δολοπλοκία-αστειότητα- μιζέρια-απατεωνιά-ανικανότητα=Πρωτάθλημα Ελλάδος!!!

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Δεν είναι παρατήρηση που δημιουργείται φέτος από περιστατικά που πρωτοεμφανίζονται στο πρωτάθλημά μας. Η άποψή μας, δυστυχώς, μένει αναλλοίωτη από την στιγμή που δημιουργήθηκε στον οργανισμό μας η ικανότητα να βγάζει συμπεράσματα. Αρκετές δεκαετίες πριν. Το μόνο που αλλάζει είναι η εξέλιξη της μαστροπείας της ηθικής, που γίνεται σύγχρονη και περιλαμβάνει ομοσπονδίες, δικαστές, δημοσιογράφους ακόμα και κυβερνώντες.

Αρκετά χρόνια πριν, που η μετάδοση των αγώνων γινόταν μόνο από το τρανζίστορ, αντιλαμβανόμασταν μέρος της ποδοσφαιρικής και διαιτητικής απάτης. Τότε είχαμε 3-4 βορειοελλαδίτες δημοσιογράφους που προσπαθούσαν, σχεδόν μάταια και σίγουρα δίχως αποτέλεσμα, να δείξουν και να αποδείξουν το μέγεθος του τερατουργήματος. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία δείχνει την αλήθεια.

Κι όμως αυτό δεν άλλαξε τη ροή, την αποφασιστικότητα και τελικά την αποτελεσματικότητα αυτών που διαβάλλουν την πραγματικότητα. Για μας είναι ένα μόνιμο καρναβάλι όπου το ψέμα ντύνεται αλήθεια, δίνοντας την ευχέρεια στους δολοπλόκους να στήνουν την ποδοσφαιρική εξέλιξη και στους αφελείς, αδαείς ή αυτούς που τους συμφέρει, να επικροτούν. Ο ΠΑΟΚ εδώ και μια δεκαετία, με πρόεδρο τον Ιβάν Σαββίδη, κατά περιόδους έδειξε ότι μπορεί να αλλάξει αυτήν την αρρωστημένη παγίδα που λειτουργεί στο διηνεκές. Έδωσε αρκετά χρήματα, ανέπτυξε φιλίες πολέμησε το κατεστημένο αλλά αυτό που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει καλή ομάδα και να πάρει τίτλους…παροδικά . Αποδείχθηκε ότι τελικά δεν άλλαξε κάτι σημαντικό.

Ο Δικέφαλος έγινε η τέταρτη ομάδα που πολύ δύσκολα δύναται να «χτυπήσει» τίτλους επί μονίμου βάσεως. Το κατεστημένο υπάρχει και λειτουργεί άλλοτε σε πλήρη έκταση και άλλοτε διαφυλάσσοντας τα όπλα του, τους ανθρώπους του, από επαναστάτες τύπου Σαββίδη που θέλουν αλλά δε μπορούν να αντιληφθούν και να καταστρέψουν την Ελληνική διαπλοκή. Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που διαθέτει πολλά από αυτά που θα έπρεπε αν θέλει να χτυπήσει την κορυφή αλλά της λείπουν ακόμη περισσότερα προκειμένου να αποτελέσει μια μόνιμη δύναμη.

Το κύριο χαρακτηριστικό, εμφανέστατο και σαφέστατα δυσάρεστο, είναι ότι ο κ. Σαββίδης ως μόνιμος κάτοικος της Ρωσίας δεν μπορεί ούτε να κατανοήσει ούτε να δημιουργήσει ένα σύνολο διοίκησης και ποδοσφαιρικής ομάδος που να είναι ικανό όχι απλώς να παλέψει αλλά να υπερνικήσει. Η λέξη «υπερνικήσει» καταδεικνύει το μέγεθος της μόνιμης και τεράστιας προσπάθειας που επιβάλλεται να καταβάλει ο κάθε ΠΑΟΚτσής με αρχηγό τον κ. Σαββίδη.

Είναι ανέφικτο αυτό να συμβεί όταν διαπιστώνουμε τον προπονητή να αναγκάζεται να ασχολείται με θέματα διαιτησίας επί μονίμου βάσεως , επειδή δεν το κάνει κανείς από την ΠΑΕ. Ο Δικέφαλος οικονομικά είναι σε καλό επίπεδο. Φέτος πήρε παίκτες ικανούς να δώσουν το κάτι παραπάνω. Όταν όμως από τη «συνταγή» λείπει η δύναμη και αποτελεσματικότητα της ομάδος επί παντός, ποδοσφαιρικού, επιστητού, τότε η μάχη δε είναι άνιση. Απλώς δεν υφίσταται.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.