Διακοφώτης: «Δεν άκουσα να καλούν τον Άρη για τα μετάλλια»

Metrosport Team28 Μαΐου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, μιλώντας για τα όσα έλαβαν χώρα στον τελικό Κυπέλλου. Μεταξύ άλλων, στάθηκε στην επίθεση που δέχθηκε η Φραπάρ από τον Θοδωρή Καρυπίδη, το αν οι παίκτες του Άρη παρέλαβαν τα μετάλλια και τα όσα έπονται ανάλογα με τα όσα έχουν γραφτεί στην έκθεση των παρατηρητών.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: Αρχικά, στάθηκε στην διαιτησία της Φραπάρ, λέγοντας πως: «Αυτό θα την κρίνουν οι αρμόδιοι. Προσωπικά πιστεύω ότι είχε λάθη. Ίσως δεν μπορούσε να εκτιμήσει ότι είμαστε μεσογειακός λαός και δεν είμαστε στο επίπεδο που σφυρίζει αυτή. Το λάθος κατά την δική μου εκτίμηση ήταν η δεύτερη κάρτα στον Νταρίντα».

Για το σκηνικό που προέκυψε με την παραλαβή των μεταλλίων: «Για την Φραπάρ δεν μπορώ να σας απαντήσω, πήγε στα αποδυτήρια. Εγώ προσωπικά δεν άκουσα να καλούνε το σωματείο του Άρη να παραλάβει τα μετάλλια. Αντιθέτως, του Παναθηναϊκού τους άκουσα να τους καλούνε από τα μεγάφωνα. Μετά την απονομή εγώ αποχώρησα, οπότε αν πήγε ο Άρης μετά ή όχι δεν ξέρω. Εγώ δεν άκουσα να καλούνε τον Άρη από τα μεγάφωνα. Βέβαια δεν ξέρω αν πληροφορήθηκε η ΕΠΟ από  κάποιον από πλευράς ΠΑΕ Άρη ότι δεν θα παραλάβουν τα μετάλλια, αυτό δεν το γνωρίζω. Μετά άκουσα στο ραδιόφωνα ότι ο Άρης δεν ενημερώθηκε και τα έλαβε μετά στα αποδυτήρια. Η ποινή για την μη παραλαβή είναι 2 αγωνιστικές σε κάθε ποδοσφαιριστή και πρόστιμο στη ΠΑΕ.

Φαντάζομαι ότι όλα αυτά θα έχουν γραφτεί σε μια έκθεση που θα παραδοθεί σήμερα στην ομοσπονδία. Ήταν 4 ή 5 παρατηρητές εκεί».

Για την απομάκρυνση ορισμένων οπαδών του Άρη που είχαν εισέλθει στο γήπεδο: «Αριστερά από τα επίσημα υπήρχαν κάποιοι οπαδοί του Άρη, όπως και του Παναθηναϊκού από την άλλη μεριά. Κάποια στιγμή έγινε ένας έλεγχος από την αστυνομία και απομακρύνθηκαν 20 άτομα γιατί δεν είχαν διαπιστεύσεις. Όσοι εισήλθαν μέσα στο γήπεδο περάσαν από διπλό έλεγχο. Και εγώ προσωπικά ελέγχθηκα πριν το παρκινγκ αλλά και στην είσοδο το γηπέδου. Κάπου βρήκαν κάποια διαπίστευση αυτοί, γιατί γινόταν και έλεγχος με την ταυτότητα. Αυτό όμως είναι θέμα της αστυνομίας».

Τέλος, για την επίθεση του Θοδωρή Καρυπίδη προς την Στεφανί Φραπάρ: «Από εκεί που ήμουν εγώ είδα τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης να διαμαρτύρεται έντονα. Μετά στα βίντεο είδαμε τι ακριβώς έγινε. Όλα αυτά θα κριθούν στην πειθαρχική και οι δικαστές αναλόγως θα κρίνουνε και θα επιβάλλουνε ποινές. Όλα αυτά δεν τιμούν κανέναν! Υπήρχε μια παρέμβαση και μια ανοχή για τα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει οι ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα.

Οι ομάδες πρέπει να καθίσουνε και να τα βρούνε μεταξύ τους, να παραδεχτούν και να ανεχτούν τα όσα λάθη γίνονται και ότι πίσω από αυτά δεν υπάρχει σκοπιμότητα. Και σε ευρωπαϊκά παιχνίδια γίνονται λάθη αλλά δεν υπάρχει αυτή η ένταση. Θα πρέπει να ανεχτούν όλοι τα ανθρώπινα λάθη. Αν περάσει αυτό και στο σταφ κάθε ομάδας, πιστεύω θα αλλάξει η εικόνα. 

Θα πρέπει να δεχτούν όλοι ότι από εδώ και πέρα θα ισχύουν οι πειθαρχικοί κανονισμοί της ΦΙΦΑ. Δεν θα ξεχάσω ότι υπήρχε αίτημα από την Λίγκα, να μειωθούν στον ήμισυ οι ποινές επί γραμμένου. Μέχρι τώρα ερχόντουσαν οι εμπλεκόμενοι και στέλνανε διαβουλεύσεις για τις ποινές. Θα πρέπει και η πολιτεία να δει τα λάθη της».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.