Δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο, είναι στόχος

Γιώργος Ζαΐρης22 Αυγούστου 2024

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020 ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Γρανάδα στην άδεια λόγω Covid, Τούμπα για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, ο Δικέφαλος και πάλι στην Τούμπα θα δώσει το πρώτο του ματς στην συγκεκριμένη διοργάνωση αφού τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν μονίμως στο Conference. 

Προφανώς και ο τρόπος που αποκλείστηκε από την Μάλμε έχει προκαλέσει την απογοήτευση ακόμη και μέσα στις τάξεις της ομάδας αλλά επειδή ότι γράφει δεν ξεγράφει, είναι υποχρεωμένος να στραφεί σε αυτή τη διοργάνωση που επαναλαμβάνω, απουσιάζει για τέσσερα χρόνια. Και η παρουσία του σε αυτή δεν αποτελεί… παρηγοριά στον άρρωστο και αυτό θα φανεί στην πορεία και όταν με το καλό στις 30 Αυγούστου μάθει τους αντιπάλους του στη φάση του stage και πολύ περισσότερο όταν θα παίξει αυτά τα παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ πλέον είναι υποχρεωμένος αφενός να διαχειριστεί την όποια απογοήτευση και για τον τρόπο που αποκλείστηκε και για το γεγονός πως για μια ακόμη σεζόν δεν μπόρεσε να φτάσει στη βρύση και να ξεδιψάσει. Αλλά την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ έχει αποχαιρετίσει την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός θα δώσει δυο τελικούς απέναντι στην Λανς για να συνεχίσει στο Conference, δεν πρέπει να προσπεράσουμε πως ο ΠΑΟΚ και στην Ευρώπη συνεχίζει αλλά και έχει την ευκαιρία να παίξει μετά από τέσσερα χρόνια στο Europa.

Tόσο ο Λουτσέσκου όσο και ο Μπράντον Τόμας στην συνέντευξη Τύπου έδειξαν αποφασισμένοι η ομάδα να κάνει σήμερα το πρώτο βήμα ώστε να πάει άνετη την άλλη Πέμπτη στο Δουβλίνο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με μια καθαρή νίκη σήμερα ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να διαχειριστεί πιο εύκολα τα επόμενα τρια ματς μέχρι τη διακοπή λόγω των αγώνων των Εθνικών Ομάδων.

Φυσικά το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο και στον Κώστα Κουλιεράκη που σήμερα θα πατήσει τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για τελευταία φορά ως βασικός. Μπορεί να τον δούμε και στην αποστολή για το κυριακάτικο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά εκεί ίσως μπει ως αλλαγή στο φινάλε για το χειροκρότημα και την αποθέωση του αποχαιρετισμού. Γιατί αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στο Δουβλίνο δεν θα επιστρέψει με την αποστολή αλλά θα μεταβεί στην Γερμανία για να αρχίσει ένα πολύ ωραίο ευρωπαϊκό ταξίδι.

Η επόμενη μέρα φυσικά στον ΠΑΟΚ είναι φυσικά αυτό που ενδιαφέρει και το αυριανό ματς είναι κομβικό όχι μόνο για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας (να συμμετέχει δηλαδή μέχρι το τέλος του χειμώνα στο Europa και όχι στο Conference) αλλά και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό σε αυτό το φινάλε. Και το γράφω αυτό γιατί πολύ απλά αυτό μας έχει διδάξει το πρόσφατο παρελθόν. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως αν μια καθαρή νίκη «κλειδώσει» πιο εύκολα την απόφαση για μια μεταγραφή από το πάνω ράφι, τότε αυτά είναι καλοδεχούμενα. Γιατί στην πράξη αποδείχθηκε και φέτος πως «πόσα θα πάρω; Τόσα θα δώσω» ισχύει. Πέρσι ο Ντεσπόντοφ ήρθε αφού ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους. Πουλήθηκε ο Ινγκασον και μετά έτρεξαν άλλες μεταγραφές. Καταγραφή πραγματικότητας όσο και αν εκνευρίζει.

Αυτό που φυσικά εκνευρίζει περισσότερο είναι όλο αυτό που συμβαίνει με τον Μεϊτέ. Στις 21 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει τον Μεϊτέ και πάλι με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα. Τι καταδεικνύει αυτό; Προφανώς την επιθυμία της ΠΑΕ να μην ξοδέψει πολλά χρήματα άμεσα, ότι δηλαδή θα έπρεπε να κάνει με κλειστό τριετές συμβόλαιο στον παίκτη που πριν από μερικές μέρες αρνήθηκε μια πρόταση που ήταν μακριά από τα «θέλω» του. Και να δεχθώ πως ήταν δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του Ιβάν Σαββίδη αλλά όταν ξέρεις πως αυτός ο χαφ είναι αυτός που ζητά ο προπονητής σου και δεν εμπεριέχει κανένα ρίσκο η απόκτηση του τότε πρέπει να αποφασίσεις να επενδύσεις. Και αν ήσουν αποφασισμένος να επενδύσεις θα είχες πάρει ήδη χαφ. Ηδη…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.