Copa America: ΣΟΚ με τον πρησμένο αστράγαλο του Μέσι

Δημήτρης Μπασμπαρέλας15 Ιουλίου 2024

Ο σούπερ σταρ της Αργεντινής και αρχηγός της εθνικής, Λιονέλ Μέσι, αποχώρησε από τον τελικό του Copa America με πρόβλημα τραυματισμού και η εικόνα με τον πρησμένο αστράγαλό του προκάλεσε σοκ. Οι στιγμές ήταν αναμφίβολα, συγκλονιστικές, μιας και ο Μέσι ξέσπασε σε δάκρυα, αμέσως μετά από την αποχώρησή του με τραυματισμό.

Ωστόσο, οι συμπαίκτες του, ήταν εκεί... Παρόντες στο μεγάλο ραντεβού και μπόρεσαν, χάρη στο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες, να στεφθούν πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής. Έτσι, η Αργεντινή έφτασε τα 16 τρόπαια στον θεσμό, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα!

Μετά από τον τραυματισμό του, στον πρώτο αγώνα της Αργεντινής, στο φετινό Copa America κόντρα στον Καναδά, ο Μέσι επιστρατεύτηκε ξανά για τον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Κολομβία, όμως, μια φάση στο 35' προμήνυε - εν τέλει - τη μετέπειτα αποχώρησή του, σε μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές στον ποδοσφαιρικό κόσμο για το 2024...


  • Βέβαια, μετά από το φινάλε της αναμέτρησης τα δάκρυα μετατράπηκαν σε χαμόγελα για τον ηγέτη της εθνικής Αργεντινής. Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο... Τρίτη κούπα σε τρία χρόνια μέσα. Δεν είναι και λίγες, έτσι; Χαλάλι και ο τραυματισμός του... Ο άνθρωπος οδήγησε την Αργεντινή στη δόξα! Τεράστια προσωπικότητα.
  • Σε ηλικία 37 ετών και 20 ημερών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μέσι έγινε ο γηραιότερος παίκτης, που ξεκίνησε σε τελικό CONMEBOL Copa América, στον 21ο αιώνα. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που έπαιξε πέντε παιχνίδια για τον τίτλο σε διαφορετικές εκδόσεις (2007, 2015, 2016, 2021 και 2024), ξεπερνώντας τον Χαβιέ Μασεράνο (2004, 2007, 2015 και 2016).
  • Επίσης; Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε αντικατασταθεί σε αγώνα CONMEBOL Copa América από τον Ιούλιο του 2007, πάλι τότε, σε αγώνα με την Κολομβία. Έτσι, ήταν η τρίτη φορά, συνολικά, που ο Αργεντινός αντικαταστάθηκε στη διοργάνωση, προσθέτοντας... άλλο ένα παιχνίδι, από την έκδοση του 2007, εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
  • photo credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.