Χωρίς περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα ο Άρης, ειδικά κόντρα σε νεοφώτιστο και πάλι...

Δημήτρης Κανελλάκης21 Οκτωβρίου 2023

Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η επιστροφή στην αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Super League 1. Το διάστημα των τριών εβδομάδων που μεσολάβησε από την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής έως και την 8η αγωνιστική που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο, είναι μεγάλο.

Δόθηκε, ουσιαστικά, στους προπονητές των ομάδων η δυνατότητα να προχωρήσουν σε μια μίνι προετοιμασία, ανεξαρτήτως των όποιων απουσιών λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων.

Οι προπονητές είχαν την ευκαιρία σε αυτή την περίοδο των τριών εβδομάδων να δουλέψουν πάνω στις αδυναμίες που εντόπισαν τις επτά πρώτες αγωνιστικές. Έχοντας μια πολύ καλή εικόνα στο μυαλό τους για το τι λειτούργησε και τι όχι το πρώτο δίμηνο στο πρωτάθλημα, μπορούσαν να κάνουν ό,τι κρίνουν πως χρειάζεται για να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις, οι απαραίτητες προσαρμογές και να μην χρειαστεί να βρούνε ξανά μπροστά τους προβλήματα τα οποία τους ταλαιπώρησαν και κόστισαν στις ομάδες τους.

Νομίζω ότι ιδιαιτέρως ευνοϊκή ήταν αυτή η διακοπή για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν άσχημα την σεζόν, αποκλείστηκαν από την Ευρώπη, είχαν απώλειες στο πρωτάθλημα, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν προπονητή και λογικό ήταν να χρειάζονται μια τέτοια περίοδο, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, για να ανασυνταχθούν και να μπουν καλύτερα στο πνεύμα και τις απαιτήσεις του Μάντζιου.

Ο Άρης παίζει σήμερα με τον Πανσερραϊκό κι αυτό είναι ένα ματς που θα λειτουργήσει ως τεστ για να διαπιστωθεί κατά πόσο η δουλειά που έγινε στη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν τέτοια ώστε να αποδώσει άμεσα καρπούς.

Οι Σερραίοι μπορεί να είναι νεοφώτιστοι στο πρωτάθλημα. όμως, έχουν αποδείξει στις επτά πρώτες αγωνιστικές ότι είναι μια ομάδα με χαρακτήρα, που βγάζει πολύ πάθος στα παιχνίδια της, ικανή να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όποιον αντίπαλο τους υποτιμήσει.

Οι «κίτρινοι», συνεπώς, είναι υποχρεωμένοι σήμερα να βγάλουν το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπό τους αν δεν θέλουν να πέσουν θύμα νέου στραβοπατήματος, αν θέλουν να μην φύγουν και πάλι με σκυμμένα κεφάλια από το γήπεδο, όπως συνέβη την προηγούμενη αγωνιστική, με τη νεοφώτιστη Κηφισιά που πήρε την ισοπαλία (1-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διότι, όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, αν υπάρξει ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα, κόντρα σε νεοφώτιστη, μάλιστα, ομάδα πάλι, σαφώς και θα κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα για τον Άρη, θα προκαλέσει εσωστρέφεια με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.