Χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή στο κλασικό τοστ που τη ρίχνει

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2024

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς σου προσφέρει ενέργεια και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αντέξεις το υπόλοιπο της ημέρας. Ωστόσο, το πρωινό με τη σειρά του όπως όλα τα γεύματα της ημέρας, απαιτεί προσοχή.

Μια δίαιτα πλούσια σε λιπαρά είναι θεωρείται κοινή αιτία υψηλής χοληστερόλης. Οι γιατροί συμβουλεύουν να τρώμε όσο το δυνατόν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά για να διατηρηθούν τα επίπεδα χοληστερόλης χαμηλά. Όμως, ενώ ορισμένα τρόφιμα μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη σας, άλλα μπορούν να τη μειώσουν.

Ένα περίεργο αλλά παράλληλα θρεπτικό πρωινό που συνηθίζουν να καταναλώνουν οι Βρετανοί και προτείνουν και οι διατροφολόγοι είναι η κατανάλωση φασολιών σε τοστ, που φαίνεται ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, στο κλασικό βρετανικό πρωινό θα βρεις ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως να συνδυάζεται με κονσέρβα από φασόλια και φαίνεται πως υπάρχει λόγος που το προτιμούν.

Τα φασόλια στο τοστ αποτελούν στην πραγματικότητα μέρος ενός πρωινού που συνιστά η Scotland Standards Food Standards (FSS).

Για την πιο υγιεινή εκδοχή αυτού του γεύματος ορίζει μια κονσέρβα 200 g ψημένα φασόλια με μειωμένη ζάχαρη και αλάτι (200 g) και δύο χοντρές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως (φρυγανισμένο).

Το FSS προτείνει: «Επιλέξτε ψωμί ολικής αλέσεως για περισσότερες φυτικές ίνες. Ελέγξτε τις ετικέτες για να επιλέξετε τις πιο υγιεινές επιλογές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι».

Οι ειδικοί στο Harvard Health εξήγησαν: «η αλλαγή των τροφών που τρώτε μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη σας. Η προσθήκη τροφών που μειώνουν τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας, το επιβλαβές σωματίδιο που μεταφέρει τη χοληστερόλη που συμβάλλει στην αθηροσκλήρωση απόφραξης των αρτηριών, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε μια δίαιτα χαμηλής χοληστερόλης. Τα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.

Χρειάζονται επίσης λίγο χρόνο για να τα αφομοιώσει το σώμα, που σημαίνει ότι αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο μετά από ένα γεύμα.

Αυτός είναι ένας λόγος που τα φασόλια είναι μια χρήσιμη τροφή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Με τόσες πολλές επιλογές - από φασόλια μέχρι φακές, μαυρομάτικα και όχι μόνο - και τόσους πολλούς τρόπους προετοιμασίας τους, τα φασόλια είναι ένα ευέλικτο φαγητό».

Η Verywell Health πρόσθεσε επίσης ότι το ψωμί ολικής αλέσεως θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. «Δοκιμάστε να αλλάξετε σε ποικιλίες ολικής αλέσεως ή ολικής αλέσεως», ανέφερε.

Πηγή: reader

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.