Χάρι Κέιν: Ο πρώτος Άγγλος σκόρερ στο Champions League

Δημήτρης Μπασμπαρέλας18 Σεπτεμβρίου 2024

Η εναρκτήρια βραδιά της νέας φάσης του UEFA Champions League είχε στο μενού της… ένα νέο μεγάλο ρεκόρ για την Μπάγερν. Η ομάδα του Μονάχου έγινε η πρώτη στον κορυφαίο τη τάξει θεσμό, που πέτυχε εννιά γκολ μαζεμένα σε ένα μόνο παιχνίδι… Καμία άλλη ομάδα στο παρελθόν δεν έβαλε τόσα πολλά τέρματα. 

Πέρα, όμως, από το ρεκόρ της Μπάγερν ένας άλλος ποδοσφαιριστής της, ο Χάρι Κέιν έγραψε κι αυτός ιστορία. Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως «άτιτλος», λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει κατορθώσει να κατακτήσει κάποιον τίτλο, ωστόσο σε ατομικό επίπεδο συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Με τα τέσσερα γκολ, που έβαλε κόντρα στους Κροάτες της Ντινάμο, έβαλε και πάλι το όνομά του στα… κατάστιχα της ευρωπαϊκής στατιστικής. «Κρατάω όλες τις μπάλες μετά από τα χατ-τρικ. Τα παιδιά μπορεί να έχουν βαρεθεί να τις υπογράφουν, αλλά είναι καλό να συνεχίσουν, να… έρχονται.

Ο γιος μου, ο Λούις, τού αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή, είναι μόνο τριών, αλλά θα την πάρω σπίτι και θα τοποθετήσω την μπάλα δίπλα στο κρεβάτι του. Θα είναι χαρούμενος, όταν ξυπνήσει το πρωί και τη δει δίπλα του», υπογράμμισε μετά το ματς με την Ντινάμο ο Χάρι Κέιν, έχοντας την μπάλα του ματς αγκαλιά. Υπενθυμίζεται ότι και στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Χόλσταϊν Κίελ για την Bundesliga έκανε χατ-τρικ. Άρα, επτά γκολ στα δύο τελευταία ματς. Ήδη, έχει βάλει 4 γκολ στο γερμανικό Πρωτάθλημα.

  • Τι κατάφερε, όμως, ο 31χρονος Άγγλος στράικερ; Έχουμε και λέμε…

Ξεπέρασε τον Ρούνεϊ

Ο Χάρι Κέιν κατόρθωσε να ξεπεράσει σε γκολ τον Γουέιν Ρούνεϊ σε γκολ στο Champions League. Είναι έτσι ο πρώτος Άγγλος επιθετικός και σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


«Όποτε συζητάς για τον Γουέιν Ρούνεϊ, αυτό σημαίνει ότι κάνεις κάτι καλά. Είναι ένας από τους καλύτερους Άγγλους ποδοσφαιριστές και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που υπήρχαν. Είναι ένα ωραίο επίτευγμα», δήλωσε ο Κέιν, με αφορμή το ρεκόρ. Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, που πρόσφατα έφτασε τα 68 γκολ σε 100 συμμετοχές με τα «Τρία Λιοντάρια», μετρά πλέον 33 τέρματα στο Champions League, αφήνοντας πίσω τον Ρούνεϊ, που έχει μείνει στα 30.

MVP και... συνέχεια

Μετά από τα τέσσερα γκολ στο ματς του Μονάχου, ο Χάρι Κέιν αναδείχθηκε ως ο MVP της αναμέτρησης. Λογικό εξάλλου… Πήρε την μπάλα σπίτι του. Ταυτόχρονα, έγινε ο 4ος ποδοσφαιριστής της Μπάγερν που σκοράρει 4 φορές σε ένα ματς του Champions League. Άλλοι τρεις το είχαν πετύχει. Ο Μάριο Γκόμες το 2012, καθώς επίσης και οι Σερζ Γκνάμπρι και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αμφότεροι το 2019.

Χατ-τρικ από πέναλτι και… Άλαν Σμιθ

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Το χατ-τρικ από πέναλτι στην αναμέτρηση με τους Κροάτες τον καθιστά ως τον πρώτο, που κατορθώνει να σημειώσει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του θεσμού. Τα έβαλε όλα, μάλιστα… Δεν λάθεψε σε κανένα.

Παράλληλα, με τα 4 γκολ, που έβαλε, κατάφερε να ισοφαρίσει και ένα αγγλικό ρεκόρ 33 ετών! Το είχε πετύχει το 1991 κόντρα στην Αούστρια Βιέννης ο Άλαν Σμιθ με τη φανέλα της Άρσεναλ. Είχε βάλει επίσης τόσα σε ένα ματς… όπως και ο Κέιν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.