Champions League: Η βραδιά των… Ελλήνων

Γιώργος Μάντζιος02 Οκτωβρίου 2024

Με 9 αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε η 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League, σε μια βραδιά που συμμετέχουν και οι Έλληνες, Βαγγέλης Παυλίδης, Χρήστος Τζόλης, Μπάμπης Λυκογιάννης και Κώστας Τσιμίκας.

Νωρίς στις 19:45 η Σαχτάρ υποδέχεται σε ουδέτερο έδαφος (στο γήπεδο της Σάλκε στη Γερμανία) την Αταλάντα. Μεγάλη η απουσία του φορ Σικάν για τους Ουκρανούς, που έσπασε τη μύτη του! Με προβλήματα στην άμυνα ο Γκασπερίνι, εκτός οι Σκαλβίνι, Τολόι, Ίεν κα Ρουτζέρι.

Την ίδια ώρα η Τζιρόνα ετοιμάζεται για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της στη διοργάνωση, φιλοξενώντας την Φέγενορντ. Οι έμπειροι Μπλιντ (αμυντικός) και Ρομέου (μέσος) τέθηκαν εκτός για την ισπανική ομάδα, ενώ οι Ολλανδοί θα παραταχθούν χωρίς τον βασικό φορ Χιμένες και τον καλύτερο εξτρέμ Στενγκς.

Λίγο αργότερα στις 22:00 η Λειψία υποδέχεται την Γιουβέντους με Σέσκο – Οπεντά και Σίμονς να είναι έτοιμοι να τραβήξουν το βάρος της επίθεσης. Κλειστά παίζει από την αρχή της σεζόν η ιταλική ομάδα με τον Μότα στον πάγκο της και τον Βλάχοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Στην Αγγλία η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μπολόνια, με τον Λυκογιάννη βασικό για τους Ιταλούς και τον Τσιμίκα στον πάγκο για τους Άγγλους.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Νέναντ Μπιέλιτσα στον πάγκο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά την απόλυση του Γιακίροβιτς, λόγω του 9-2 από την Μπάγερν στην πρεμιέρα. Οι Κροάτες υποδέχονται την Μονακό που στην δική της πρεμιέρα κέρδισε 2-1 την Μπαρτσελόνα και είναι αήττητη για 7 παιχνίδια (6-1-0).

Μεγάλο παιχνίδι στην Αγγλία με την φιλόδοξη Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι να υποδέχεται την Μπάγερν. Σημαντική η απώλεια του αρχηγού ΜακΓκιν για τους Άγγλους. Παρότι αποχώρησε με ενοχλήσεις στο 1-1 με τη Λεβερκούζεν, ο Χάρι Κέιν προπονήθηκε χθες και τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του. Άλλωστε στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει σκοράρει 5 φορές με την φανέλα της Τότεναμ.

Στην Αυστρία και στο Γκρατς απέναντι στην Στουρμ, δοκιμάζεται η Κλαμπ Μπριζ του Χρήστου Τζόλη, με τον Έλληνα εξτρέμ να αναμένεται στο βασικό σχήμα των Βέλγων. Με απουσίες στην άμυνα οι Αυστριακοί, εκτός και ο αρχηγός και χαφ Στάνκοβιτς λόγω τραυματισμού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενείται στην Γαλλία από την Λιλ, με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει στην αποστολή τον Εμπαπέ, αλλά τα ρεπορτάζ να τον δίνουν στον πάγκο, αφού προέρχεται από τραυματισμό. Τιμωρημένος ο μέσος Λόπες για τους Γάλλους, που αποβλήθηκε στην πρεμιέρα με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Τέλος ωραίο παιχνίδι αναμένεται και στη Λισσαβόνα με την ανανεωμένη και φορμαρισμένη Μπενφίκα (6-1-0 στα 7 τελευταία) να υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε που επίσης είναι αήττητη για 9 σερί παιχνίδια (5-4-0).

Όλα αυτά μετά το πλούσιο, χθεσινό πρόγραμμα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.