Αυτοί είναι οι 8 αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Europa League – Ανάλυση και στοιχεία!

Γιώργος Μάντζιος30 Αυγούστου 2024

To metrosport.gr και ο Γιώργος Μάντζιος σας βάζει στο κλίμα των επερχόμενων αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο League Stage του Europa League. 

Αναλυτικά:

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ

ΕΔΡΑ: Φορτούνα Αρένα (19.370)

ΤΙΤΛΟΙ: 7 πρωταθλήματα Τσεχίας, 7 κύπελλα Τσεχίας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Προπονητής ο Γίντρικ Τρπισόφσκι από τον Γενάρη του 2018, θεωρείται ο μεγάλος αναμορφωτής του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Αγαπημένο του σύστημα το 4-2-3-1. Αστέρι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρίσει κανείς τον Έλληνα διεθνή μέσο Χρήστο Ζαφείρη που στα 21 του χρόνια, έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στην ομάδα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Τερμάτισε στην 2η θέση πίσω από την Σπάρτα Πράγας.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 5 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Τσεχίας μετράει 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε με δύο νίκες την βελγική Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, αλλά αποκλείστηκε στα πλέι οφ από την Λιλ, χάνοντας 2-0 στην Γαλλία και κερδίζοντας 2-1 στην Πράγα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 86,5 εκατομμύρια ευρώ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

ΕΔΡΑ: Ολντ Τράφορντ (74.310)

ΤΙΤΛΟΙ: 20 πρωταθλήματα Αγγλίας, 13 κύπελλα Αγγλίας, 6 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 3 κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης, 1 κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 Γιουρόπα Λιγκ, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό κύπελλο, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Στον πάγκο της ο Ολλανδός Έρικ Τεν Χάαγκ που παρά την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του, παρέμεινε στην ομάδα. Βρίσκεται σε αυτήν από πρόπερσι το καλοκαίρι και αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1. Πολλοί παίκτες μπορούν να χαρακτηριστούν αστέρια, αλλά ηγετική φυσιογνωμία αποτελεί ο Πορτογάλος Μπρούνο Φερνάντες με αρκετά γκολ και ασίστ κάθε χρόνο.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Τερμάτισε στην 8η θέση, πίσω από Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι και Νιούκαστλ

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 2 αγωνιστικές στην Αγγλία, μετράει μια νίκη επί της Φούλαμ και μια ήττα από την Μπράιτον.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 874 εκατομμύρια ευρώ

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ

ΕΔΡΑ: «Φερεντσβάρος Στάντιον» (23.700)

ΤΙΤΛΟΙ: 35 πρωταθλήματα Ουγγαρίας, 24 κύπελλα Ουγγαρίας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Ο Ολλανδός Πασκάλ Γιάνσεν που μέχρι πέρυσι ήταν στον πάγκο της Άλκμααρ. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3. Αστέρι της ομάδας ο Ισραηλινός επιτελικός Φανί, που είναι και αυτός με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ (6 εκατομμύρια ευρώ).

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 3 αγωνιστικές, μετράει το απόλυτο των νικών (3/3).

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 55 εκατομμύρια ευρώ

ΣΟΣΙΕΔΑΔ

ΕΔΡΑ: Ανοέτα (39.500)

ΤΙΤΛΟΙ: 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 κύπελλα Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Από τον Δεκέμβριο του 2018 στον πάγκο της ο κόουτς Αλκουαθίλ, που έχει εργαστεί και στις ακαδημίες του συλλόγου. Αγαπημένο του σύστημα το 4-3-3. Αστέρι ο αρχηγός και φορ Οϊαρθάμπαλ που είναι και η μεγάλη πηγή κινδύνου στην επίθεση.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Τερμάτισε στην 6η θέση πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Χιρόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 3 αγωνιστικές μετράει 1 νίκη και 2 ήττες.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 389 εκατομμύρια ευρώ

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ

ΕΔΡΑ: Ντοσάν Αρένα (11.700)

ΤΙΤΛΟΙ: 6 πρωταθλήματα Τσεχίας, 1 κύπελλο Τσεχίας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Από πέρυσι το καλοκαίρι ο Μίροσλαβ Κούμπεκ παραμένει στον πάγκο της με αγαπημένο του σύστημα το 3-4-2-1. Αστέρι της ομάδας ο επιτελικός Πάβελ Σουλτς, που είναι και ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ (6 εκατομμύρια ευρώ).

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Τερμάτισε στην 3η θέση πίσω από Σπάρτα Πράγας και Σλάβια Πράγας

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 5 αγωνιστικές μετράει 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Στην Ευρώπη πρώτα απέκλεισε την ουκρανική Κρίβμπας με δύο νίκες και έπειτα την Χαρτς, πάλι με δύο νίκες (εντός και εκτός).

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 35 εκατομμύρια ευρώ

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

ΕΔΡΑ: Rams Park (53.800)

ΤΙΤΛΟΙ: 24 πρωταθλήματα Τουρκίας, 18 κύπελλα Τουρκίας, 1 Κύπελλο Ουέφα, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Ο Οκάν Μπορού εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας και αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 2 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, μετράει ισάριθμες νίκες. Στην Ευρώπη αποκλείστηκε από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας δύο ήττες από τους Γιουνγκ Μπόις.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 209 εκατομμύρια ευρώ

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

ΕΔΡΑ: Αρένα Νασιονάλ (55.600)

ΤΙΤΛΟΙ: 27 πρωταθλήματα Ρουμανίας, 24 κύπελλα Ρουμανίας, 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Στον πάγκο της από πέρυσι ο Ηλίας Χαραλάμπους, με τον οποίο κατέκτησε και το περσινό πρωτάθλημα. Αγαπημένο σύστημα του 43χρονου Κύπριου τεχνικού το 4-3-3. Αστέρι της ομάδας ο επιτελικός Μίροσλαβ Ολάρου, που είναι και ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ρόστερ (7 εκατομμύρια ευρώ).

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 6 αγωνιστικές, μετράει μόλις 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στην Ευρώπη, απέκλεισε την Βίρτους από το Σαν Μαρίνο και έπειτα την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Σπάρτα Πράγας, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την Αυστριακή Λίντσερ με 1 ισοπαλία και 1 νίκη.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 35 εκατομμύρια ευρώ

ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑ

ΕΔΡΑ: LNK Sporta Parks (1.700)

ΤΙΤΛΟΙ: 2 πρωταθλήματα Λετονίας, 2 κύπελλα Λετονίας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ – ΑΣΤΕΡΙ: Από το 2020 ο Βίκτορ Μορόζ είναι στον πάγκο της, με αγαπημένο σύστημα το 4-2-3-1. Αστέρι της ομάδας ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Έμερσον με πολλά γκολ και ασίστ στο παιχνίδι του.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΥΣΙ: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Λετονίας

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ: Μετά από 26 αγωνιστικές είναι στην κορυφή με 66 βαθμούς (21 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες). Στην Ευρώπη απέκλεισε στο Τσάμπιονς Λιγκ την Λάρν, έπειτα αποκλείστηκε από την Μπόντο Γκλιμτ και στο Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε την Σάντα Κολόμα και έπειτα τον ΑΠΟΕΛ στην διαδικασία των πέναλτι.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ: 9,5 εκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.