Άστραψε και βρόντηξε - Έβαλε «φωτιά» στο ρετιρέ και διεκδικεί το πρωτάθλημα

Δημήτρης Μπούζας30 Απριλίου 2024

Ο «άλλος» ΠΑΟΚ, η ομάδα των υπερβάσεων και των συγκλονιστικών ανατροπών, βροντοφώναξε παρών στο πιο κρίσιμο παιχνίδι των πλέι οφ. Ο ξεγραμμένος μετά τη Λαμία Δικέφαλος του βορρά, προβάλει με αξιώσεις ως διεκδικητής του τίτλου. Έναν τίτλο που τον είχε κερδίσει στην regular season επάξια και με το σπαθί του. Με αλλαγή των μέχρι χθες δεδομένων σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Γράφει Αθηναίος δημοσιογράφος: «Τα λίγα δευτερόλεπτα που ο Σρέντερ – ο Γερμανός ρέφερι - μετά το 3-2 του ΠΑΟΚ συμβουλευόταν το VAR, ξύπνησαν μνήμες στους φίλους του Δικέφαλου από τον «τελικό» του 2018, όταν το γκολ τότε του Βαρέλα στο ίδιο χρονικό σημείο δεν είχε μετρήσει και χάρισε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ. Τελικά ο «ξένος» ρέφερι έδειξε σέντρα και το πρωτάθλημα ξαναπήρε φωτιά». Επίκαιρη η υπενθύμιση και εύστοχος ο παραλληλισμός. Και το κυριότερο, μία μετά χρονολογημένη ευκαιρία να φέρουμε όλοι μπροστά μας το άθλιο σκηνικό της ληστείας ενός τίτλου, με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα διαιτητή (Κομίνης). Ο τελευταίος δεν δίστασε να εκτελέσει εν ψυχρώ μια ομάδα (τον ΠΑΟΚ), αφαιρώντας της το δικαίωμα της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος. Ναι… οι ίδιοι αντίπαλοι, η ίδια φάση, με τελείως όμως διαφορετικές συμπεριφορές και κατάληξη. Ο ξένος διαιτητής απέδωσε δικαιοσύνη και ο Έλληνας εγκλημάτησε.

Αδίστακτα έβαλε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του, κάτω από ένα τεράστιο σκάνδαλο. Ο συγκεκριμένος παραλληλισμός από μόνος του λέει τα πάντα και επιβεβαιώνει συγχρόνως με ποιον «τρόπο» πορευόταν (και πορεύεται ακόμη) επί τόσα χρόνια η ελληνική διαιτησία. Πάμε όμως στα τρέχοντα και ζέοντα. Το πρωτάθλημα, ίσως το συναρπαστικότερο της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το προχθεσινό παιχνίδι της Τούμπας και την θριαμβευτική επικράτηση του ΠΑΟΚ, πήρε στην κυριολεξία «φωτιά». Μια φωτιά που προφανώς και δεν θα σβήσει ούτε με την μικρή διακοπή του. «Εμπρηστής» ο Δικέφαλος του βορρά. Η ξεγραμμένη ομάδα μετά την απώλεια της Λαμίας. 

Για το συγκεκριμένο παιχνίδι (της Λαμίας) σας έχω μια αναδημοσίευση πολύ ιδιαίτερη και σημαντική. Αφορά ένα υστερόγραφο του Στέλιου Γρηγοριάδη, που είδε κι αυτός όπως κι εγώ κάποια πράγματα τα οποία δεν είδαν ή δεν ήθελαν να δουν εκπρόσωποι της νουβέλ βανγκ αθλητικογραφίας και του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ. Διαβάστε το: «Στα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι παίκτες της Λαμίας δέχτηκαν 14 γκολ, πέτυχαν μόνο 1 και έφυγαν... ατσαλάκωτοι και φρεσκότατοι από το γήπεδό τους, ενώ οι οπαδοί τους δεν έβγαλαν άχνα, λες και παρακολουθούσαν φιλικούς αγώνες. Προχθές, στο ματς με τον ΠΑΟΚ, τρεις παίκτες της Λαμίας αποχώρησαν με τη συνοδεία γιατρών και... αναπνευστήρων γιατί τα είχαν δώσει όλα και έπαθαν κράμπες ή δεν είχαν πλέον ανάσες και άλλοι δύο αποβλήθηκαν επειδή έβρισαν τον διαιτητή (ο ένας από τον πάγκο) όταν σφύριξε ένα φάουλ! 

Οι οπαδοί της Λαμίας και τον διαιτητή έβρισαν, φωνάζοντας «πουλημένε» και τον ΠΑΟΚ έβρισαν και «Λαμία-Λαμία» κραύγαζαν με όλη τους τη δύναμη, λες και επρόκειτο σ' αυτόν τον αγώνα να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Φως φανάρι ότι κανείς από όλους αυτούς δεν νοιαζόταν για την ομάδα του. Φως φανάρι ότι για κάποιον άλλο έδιναν μάχη. Αλλά, φυσικά, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν για ποιον ή για ποιους... ξεσκίστηκαν οι παίκτες και οι οπαδοί της Λαμίας. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν ο ίδιος ο «ξεφουσκωμένος» εαυτός του...»

Βλέπετε εμείς οι έμπειροι διατηρούμε πολύ καλά την… όραση μας και εντοπίζουμε εύκολα τις όποιες «σκιές» εμφανίζονται στα πλέι οφ.

ΥΓ1: Γνωμάτευση του απερίγραπτου Αλέξη Κούγια για τη δράση της ερυθρολεύκου χρώματος εγκληματικής οργάνωσης: «Η δικογραφία είναι της πλάκας!!!». Ο άνθρωπος ζει στον κόσμο του. Σε έναν κόσμο περίεργο με τις κυβιστήσεις να αποτελούν έναν θλιβερό μονόδρομο.

ΥΓ2: Επαναλαμβάνουμε αυτό που γράψαμε και στο χθεσινό μας σχόλιο, ότι η «έκρηξη» του συμπαθέστατου Αλμέιδα δεν ήταν προϊόν πέρα από το σοκ που υπέστη και από ένα σύμπλεγμα ενοχής, το οποίο τον κατακυρίευσε γιατί άφησε να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του η μεγάλη ευκαιρία, η ομάδα του να πανηγυρίσει από προχθές τον τίτλο.

ΥΓ3: Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Αρειανοί παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, ευχόμενοι να μην διώξουν πρόωρα τον Φατίχ Τερίμ.

ΥΓ4: Η NOVA επέλεξε για σχολιαστή του παιχνιδιού της Τούμπας ένθερμο υποστηρικτή της ΑΕΚ. Ας τα βλέπουν κάποιοι στον ΠΑΟΚ που δεν αντιδρούν, παρά το γεγονός ότι ο Δικέφαλος του βορρά αποτελεί τον καλύτερο πελάτη του συνδρομητικού καναλιού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.