Άρης: Το παλεύει για Κογιάδο

Γιώργος Στράντζαλης11 Ιουνίου 2024

Οτι ο Αρης θα ρίξει και φέτος τα δίχτυα του Ισπανία είναι λίγο πολύ γνωστό, καθώς στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους έχει αντλήσει αρκετούς από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, η οποία είναι αλήθεια ότι έχει προσφέρει μερικούς από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν έντονο το αποτύπωμά τους, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή του Λορέν Μορόν.

Οι Κιτρινόμαυροι ποντάρουν στις ανοιχτές πόρτες που έχουν πλέον στην Ισπανία και προς αυτή την κατεύθυνση έγινε το ταξίδι του Θόδωρου Καρυπίδη, ξεκινώντας ουσιαστικά ήδη τις επαφές με μια σειρά από ομάδες στις δύο μεγάλες κατηγορίες. Έχουν ήδη στα χέρια τους μια λίστα με αρκετές περιπτώσεις παικτών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται παλιές και νέες. Μία από τις παλιές που απασχολεί ξανά, είναι του Άλεξ Κογιάδο ο οποίος παραμένει στο μεταγραφικό κάδρο και σύμφωνα με όσα διαρρέονται ο Αρης θα δώσει μάχη για την απόκτηση των δικαιωμάτων του, γνωρίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. 

Ο Κογιάδο ανήκει στην Μπέτις, με την οποία αναπτύχθηκαν καλές σχέσεις, αλλά τη χρονιά που πέρασε αγωνίστηκε δανεικός στη Σαουδική Αραβία, στην Αλ Οκχτούντ. Μάλιστα, έκανε γεμάτη σεζόν αφού κατέγραψε συνολικά 33 συμμετοχές (τις 31 βασικός), πετυχαίνοντας και τέσσερα γκολ. Αυτό έχει ανεβάσει κατά πολύ τις μετοχές του και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να συνεχίσει στη Σαουδική Αραβία όπου είναι και πολλά τα χρήματα. 

Ο Αρης είχε προσπαθήσει και τον Ιανουάριο να… σπάσει τον δανεισμό του και να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη προσφέροντας και ένα πολύ γενναιόδωρο συμβόλαιο στον παίκτη. Δεν το κατάφερε, αλλά τώρα επανέρχεται σε άλλη μία προσπάθεια για να κάνει την υπέρβαση. Βέβαια, η περίπτωσή του παραμένει πολύ δύσκολη μιας στη Σαουδική Αραβία είχε συμβόλαιο 1,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αν η Μπέτις αποφασίσει να τον πάρει πίσω θα πρέπει να τον πληρώσει 1,3 εκατομμύρια. 

Εκτός από το οικονομικό σκέλος, αγκάθι στην προσπάθεια του Αρη είναι ότι με την καλή σεζόν που έκανε ο 25χρονος στη Σαουδική Αραβία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες για να τον κρατήσουν στη χώρα και οι οποίες μάλιστα μπορούν να καλύψουν εξ ολοκλήρου το συμβόλαιό του. Ο Κογιάδο μπορεί να αγωνιστεί, τόσο πίσω απο τον φορ όσο και δεξιά, είναι αριστεροπόδαρος και χαρακτηρίστηκε ως ένα μεγάλο ταλέντο της La Masia. 

Προέρχεται από τα τμήματα από τα τμήματα υποδομής τον Εσπανιόλ, όπου τον εντόπισε η Μπαρτσελόνα και τον πήρε στις ακαδημίες της. Έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα, ωστόσο τον χειμώνα του 2022 δόθηκε δανεικός στην Γρανάδα και έξι μήνες αργότερα στην Έλτσε. Το καλοκαίρι του 2023 τον απέκτησε η Μπέτις ως ελεύθερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.