Άρης: Στην κατηγορία «wait for it»

Μάνος Χατζάκης15 Σεπτεμβρίου 2024

Παιχνίδι με διαφορετικές διαστάσεις είναι το αποψινό (20:30) ανάμεσα σε Άρη και ΟΦΗ στη φιλόξενη -γενικά- έδρα του Γεντί Κουλέ. Φιλόξενη ή μη, το νόημα είναι το ίδιο για τον Θεό του Πολέμου, ο οποίος είχε δύο εβδομάδες στη διάθεσή του, για να παρουσιάσει εικόνα, τέτοια που θα είναι αντιπροσωπευτική των μεταγραφικών κινήσεων και των απαιτήσεων που σιγά-σιγά δημιουργούνται.

Άρης... wait for it, που λένε και στη γλώσσα του Tik Tok και του YouTube.

Και γιατί... wait for it;

Διότι, απλούστατα, οι πάντες γύρω από τον σύλλογο περιμένουν να φορτώσει το «βίντεο», που θα μας δώσει να καταλάβουμε πώς και τι θα παίξει η ομάδα του Άκη Μάντζιου στο φετινό πρωτάθλημα.

Κι αν οι τρεις πρώτες αγωνιστικές περιλάμβαναν «καλά», αλλά όχι επαρκή σημάδια για τις δυνατότητες του συνόλου, η 4η μέρα της Stoiximan Super League, μετά τη διακοπή, έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις, δεδομένου ότι οι Θεσσαλονικείς μπαίνουν σε 3άδα αγώνων υψηλού συντελεστή δυσκολίας, καθώς ακολουθούν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Αν ο Άρης περάσει από το Ηράκλειο, και χωρίς να κάνουμε προβλέψεις για την εμφάνιση -αυτή καθαυτή- σημαίνει, εν μέρει, πως το σύνολο θα γνωρίζει πώς να περνά από έδρες, όπως το Γεντί Κουλέ, που δεν τη λες και εύκολη. 

Και ο ΟΦΗ, όμως, έχει αυτό το «άγνωστο», εξαιτίας των προσθηκών στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Τα υπόλοιπα σχετίζονται περισσότερο με το πώς φτιάχνει ο Μάντζιος την ομάδα του και πώς θα μετουσιώσει την μεσοεπιθετική ποιότητα σε κάτι πιο συγκεκριμένο, πέρα από το θεωρητικό σκέλος της κουβέντας.

Γιατί εκεί βρίσκεται και το βασικό ζητούμενο, βάσει του δείγματος των προηγούμενων αγωνιστικών.

Ο τρόπος που η μεσοεπιθετική γραμμή θα παράγει φάσεις, αυτοματισμούς, ιδέες και γκολ, αλλά όχι μέσω των μεμονωμένων ικανοτήτων.

Η ατομική ικανότητα μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αλλά συνήθως πρόσκαιρα.

Η ομαδική προσπάθεια είναι εκείνη που δίνει και σταθερότητα και σιγουριά, προκειμένου ο Άρης να πατήσει γερά, για να διεκδικήσει όσα έχουν στο μυαλό τους οι διοικούντες και όσοι κινούνται κοντά στο περιβάλλον τους.

Επομένως, ένα από τα διακυβεύματα, πέραν των προφανών και... χρηστικών, είναι ποιον Άρη θα βλέπουμε από εδώ και στο εξής, και το κατά πόσο η διακοπή -πράγματι- διόρθωσε τα φάλτσα των πρώτων αγωνιστικών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.