Άρης: Πλάνο με ερωτηματικά

Γιώργος Στράντζαλης17 Σεπτεμβρίου 2023

Ολη την εβδομάδα ο Άκης Μάντζιος κράτησε κλειστά χαρτιά και δεν έχει κατασταλάξει ακόμη για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στο αποψινό ντέρμπι του Άρη στην Τούμπα. Όχι βέβαια για ολόκληρη την ενδεκάδα, αφού υπάρχουν ορισμένες σταθερές που δύσκολα αλλάζουν, ειδικά στην άμυνα και κάποια πρόσωπα στη μεσοεπιθετική γραμμή. 

Ωστόσο, από τη μέση και μπροστά, ο Έλληνας τεχνικός προβληματίζεται αρκετά και θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις την τελευταία στιγμή. Ειδικά οι τρεις που θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή αποτελούν μια σπαζοκεφαλιά και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Ο προπονητής του Αρη δοκίμασε επί χόρτου πολλά καθώς αναζητά το ιδανικό δίδυμο των αμυντικών χαφ αλλά και τον παίκτη που θα υποστηρίξει το πλάνο του παίζοντας πίσω από τον Μορόν, ο οποίος θα βρεθεί στην κορυφή. Βερστράτε και Ντουκουρέ παίζουν για μία θέση στα χαφ, όπως επίσης και οι Μενέντες-Σουλεϊμάνοφ για μία θέση στα εξτρέμ. 

Τα δείγματα από τον Βέλγο αμυντικό χαφ είναι άκρως ενθαρρυντικά και ο μοναδικός ενδοιασμός του Μάντζιου αφορά στις λιγοστές προπονήσεις που έχει με το υπόλοιπο σύνολο. Γεγονός το οποίο μπορεί να είναι ρίσκο αναφορικά με την ομοιογένεια, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στην ομάδα. 

Ομοίως και το δίλημμα που υπάρχει στην πιθανή επιλογή του Σουλεϊμάνοφ για την αριστερή πλευρά της επίθεσης. Ο Ρώσος επιθετικός έχει συμπληρώσει καλά καλά μία εβδομάδα στον Αρη, αλλά ακόμη κι αν δεν επιλεγεί στο αρχικό σχήμα είναι δεδομένο ότι θα του δοθεί χρόνος συμμετοχής στη διάρκεια καθώς από τις πρώτες ημέρες δείχνει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. 

Στο σενάριο αυτό, ο Μενέντες έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει αντί του Σαμόρα, ενώ αν δεν ρισκάρει με τη συμμετοχή του Βερστράτε τότε ο Ντουκουρέ έχει προβάδισμα να χρησιμοποιηθεί δίπλα στον Νταρίντα. Ερωτηματικό υπάρχει και για τον τρίτο χαφ, με Ρουπ και Τζούρασεκ να διεκδικούν τη θέση πίσω από τον Μορόν. Το πλεονέκτημα του Κροάτη έναντι του Γερμανού είναι ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα τρεξίματα, τα οποία αν μη τι άλλο θα χρειαστούν και θα παίξουν τον ρόλο τους απόψε το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.