Άρης: Ο Σουλεϊμάνοφ και τα δύο σενάρια στο μυαλό του Μάντζιου

Βασίλης Βλαχόπουλος05 Νοεμβρίου 2023

Αυτός ο αγωνιστικός γρίφος υπάρχει πριν από κάθε (εντός έδρας) παιχνίδι του Άρη και αναλόγως της… απάντησης που θα δώσει ο Ακης Μάντζιος θα διαμορφωθεί η επιθετική τετράδα στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο «Κλ. Βικελίδης» αφού όλα θα κριθούν από τη θέση του Σάπι Σουλεϊμάνοφ.

Πριν από μια εβδομάδα, ο 54χρονος τεχνικός δεν θέλησε να «πειράξει» τον Καυκάσιο winger από τη στιγμή που ο τελευταίος ήταν αποδοτικός στον τομέα της δημιουργίας και αποφάσισε να τον κρατήσει στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στην πορεία του αγώνα με τον ΠΑΣ, αναγκάστηκε να το κάνει μετατοπίζοντάς τον στη θέση του επιτελικού μέσου κι έτσι ήρθε η «λύτρωση». Η απόφαση που θα πάρει για τον ρόλο του 23χρονου ουσιαστικά θα οδηγήσει και στην επιλογή των δύο άλλων παικτών στην επιθετική τετράδα.

Αν δηλαδή ξεκινήσει στο παιχνίδι στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, αυτομάτως θα δοθεί φανέλα βασικού στον Αλβαρο Ζαμόρα καθώς ο Νταβίντ Μόμπερκ Κάρλσον ουδέποτε αγωνίστηκε στην καριέρα του ως επιτελικός μέσος. Ο τελευταίος θα έχει θέση στην 11αδα στο ενδεχόμενο που ο «Σάπι» αποκτήσει τον ρόλο του «10αριου». Σε αυτό το σενάριο ο Κάρλσον θα ξεκινήσει στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, στην αντίστοιχη αριστερή θα αγωνιστεί ο Τζόναταν Μενέντες και ο Ζαμόρα θα είναι μια λύση η οποία θα «έρθει» από τον πάγκο.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, ο Ακης Μάντζιος δοκίμασε και τα δύο σενάρια και μέχρι χθες δεν έδειξε να έχει καταλήξει σ’ ένα από αυτά. Το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα όπου τελικώς επέλεξε τον Μιχάλη Παναγίδη. Στη διάρκεια των προπονήσεων έδειξε τι απαιτεί από τον καθένα κι έβγαλε συμπεράσματα έχοντας ως βασικό γνώμονα τη μη επανάληψη αυτών που έγιναν στα παιχνίδια με ΠΑΣ και Πανσερραϊκό όπου η ομάδα του ουσιαστικά έχασε από ένα ημίχρονο.

Θέλει το γρήγορο γκολ γιατί γνωρίζει ότι μόνο έτσι θα δημιουργηθούν χώροι για την ομάδα του, δεδομένης και της δυσκολίας ανταπόκρισής της απέναντι σε κλειστές άμυνες. Η αλήθεια είναι ότι από τον Ατρόμητο δεν περιμένει (τακτικά) να συμπεριφερθεί έτσι όπως έκαναν οι ΠΑΣ και Πανσερραϊκό. Ο πρώτος έπαιξε έως και τα 35 μέτρα από την εστία του έχοντας απόλυτη αμυντική προσέγγιση, ο δε δεύτερος δεν είχε την επιθετικότητα που τον χαρακτήρισε σε άλλα παιχνίδια και πήγε το παιχνίδι στη δύναμη. Μέχρι στιγμής, ο Ατρόμητος δεν έχει αφήσει τέτοιου είδους δείγματα γραφής, αλλά το αυριανό (εκτός έδρας) παιχνίδι θα είναι το πρώτο για τον Σάσα Ιλιτς στην τεχνική ηγεσία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.