Άρης: Εκτός από χρόνο, θέλει και προσθήκες ουσίας

Γιώργος Στράντζαλης11 Ιουλίου 2023

Στο πρώτο φιλικό εντός συνόρων με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ 1948 ο Αρης έδειξε αδυναμίες και ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο και δουλειά -ως καινούρια ομάδα- για να βρει αγωνιστική ταυτότητα. Φανέρωσε τις αδυναμίες του, ταυτόχρονα όμως και τις τρανταχτές ελλείψεις που έχει ακόμη στο ρόστερ, παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη εννέα μεταγραφές. 

Υπάρχουν συγκεκριμένα κενά τα οποία «φωνάζουν» από μακριά. Δεν χρειαζόταν το προχθεσινό «τεστ» με την βουλγαρική ομάδα για να αντιληφθεί κάποιος ότι έχει άμεση ανάγκη από: κλασσικό αμυντικό χαφ, φορ περιοχής και έναν winger ο οποίος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ομάδα και θα κάνει τη διαφορά. 

Κίκε Σαβέριο και Τζόναθαν Μενέντες έδειξαν ορεξάτοι στον χρόνο που πήραν, με τον δεύτερο ειδικά -εκτός από το λάθος που έκανε στη φάση του γκολ της ΤΣΣΚΑ – να δείχνει το ταλέντο του και να γίνεται κινητικός και επικίνδυνος όταν μετατοπίστηκε αριστερά. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη αυτοί που μπορούν να σηκώσουν το βάρος και να βγουν μπροστά. 

Η διαφαινόμενη προσθήκη του Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο 29χρονος Σουηδός θα είναι η φετινή υπέρβαση που έχει ανάγκη ο Αρης για να ανεβάσει το επίπεδο του. Με τον Κάρσλον υπάρχει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο, αλλά ακόμη δεν έχει επικυρωθεί αφού ο παίκτης πρέπει πρώτα να μείνει ελεύθερος από το συμβόλαιο που τον δεσμεύσει στην Ουράβα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024. 

Η προσθήκη του Ζαμόρα δε, ενισχύει τις πλευρές της επίθεσης και προσθέτει άλλη μία επιλογή στο ρόστερ η οποία έχει πολλές προοπτικές να αποδειχθεί «λαχείο» αντίστοιχο του Πάλμα. Το μεγαλύτερο κενό εντοπίζεται στον άξονα με την απουσία κλασσικού αμυντικού χαφ. Αυτή τη στιγμή ο Αρης έχει ανάγκη από μία εγγυημένη λύση στο 6, με έναν χαφ ο οποίος θα σηκώσει το βάρος και δεν θα χρειαστούν οι περσινές «αλχημείες» όπως συνέβη πέρυσι, μέχρι να έρθει ο Ετέμπο, με τις γνωστές συνέπειες. 

Προϊόντος του χρόνου θα φανεί αν ο Ζαν Ζιλ μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί της μεσαίας γραμμής. Για την επίθεση, είναι δεδομένη η ανάγκη προσθήκης ενός φορ ο οποίος θα είναι το σημείο αναφορά μέσα στο αντίπαλο «κουτί» και ο Λορέν Μορόν αυτή τη στιγμή για τους ανθρώπους του Αρη φαίνεται ότι είναι η λύση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.