Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαίο ναό που συνδέεται με τα θαύματα του Χριστού

Metrosport Team11 Αυγούστου 2024

Αρχαιολόγοι στο Ισραήλ έκαναν μια αξιοσημείωτη ανακάλυψη που θα μπορούσε να παρέχει φυσικές αποδείξεις για έναν από καιρό χαμένο ναό όπου ο Ιησούς λέγεται ότι έκανε θαύματα.

 Το εύρημα έγινε στο Εθνικό Πάρκο Κοραζίμ, μια τοποθεσία που προσελκύει Εβραίους προσκυνητές εδώ και αιώνες λόγω της ιστορικής και θρησκευτικής της σημασίας.

 Η Καινή Διαθήκη αναφέρει την αρχαία πόλη Χoραζίν, που σήμερα βρίσκεται στο βόρειο Ισραήλ, ως ένα μέρος όπου ο Ιησούς κήρυξε και θεράπευσε ασθενείς μέσα σε μια συναγωγή.

 Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν υπήρχαν φυσικές αποδείξεις που να υποστηρίζουν την ύπαρξη μιας τέτοιας δομής που να χρονολογείται από την εποχή του Ιησού.

 Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια πρόσφατης ανασκαφής μιας συναγωγής που ανακαλύφθηκε αρχικά το 1905.

Χτισμένη το 380 μ.Χ., η δομή θεωρούνταν επί μακρόν ότι κατασκευάστηκε αιώνες μετά την εποχή του Ιησού, αφήνοντας πολλά ερωτήματα σχετικά με τις βιβλικές αφηγήσεις. 

Καθώς όμως οι αρχαιολόγοι εμβαθύνουν στην περιοχή, ανακάλυψαν τα ερείπια ενός ακόμη παλαιότερου ναού που ήταν θαμμένος κάτω από τη μεταγενέστερη συναγωγή.

 «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ανακάλυψη», δήλωσε η Achia Cohen-Tavor, επικεφαλής αρχαιολόγος της Dagesh Tourist Archaeology.

 Η ανακάλυψη είναι σημαντική όχι μόνο για τη δυνατότητα επιβεβαίωσης των βιβλικών αφηγήσεων, αλλά και για τις επιπτώσεις της στην κατανόηση των αρχαίων εβραϊκών και χριστιανικών πρακτικών .

Η ανασκαφή συνεχίζεται, με την ελπίδα ότι η περαιτέρω μελέτη θα αποκαλύψει περισσότερα για αυτόν τον αρχαίο ναό και τη σύνδεσή του με τη ζωή και τη διακονία του Ιησού.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.