Αντώνης Ρέμος: Το χρονικό της υπόθεσης για φοροδιαφυγή

Metrosport Team06 Ιουλίου 2024

Υπό έρευνα βρίσκεται ο Αντώνης Ρέμος, με την κινητή και ακίνητη περιουσία του να παραμένει δεσμευμένη από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η έρευνα πυροδοτήθηκε από την ανακολουθία των δηλωθέντων εισοδημάτων που παρατηρήθηκε, με τον γνωστό τραγουδιστή να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, σημειώνοντας ότι δεν δηλώνει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δικηγόρο του τραγουδιστή, Στάθη Μπακάλη, υπάρχουν παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις οποίες θα διερευνήσουν οι αρμόδιες αρχές.

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι ο άνθρωπος αυτός τα τελευταία πέντε χρόνια είχε εισόδημα 50.000 ευρώ είναι ψευδές. Το μόνο που έχει σχέση και ένα ίχνος πραγματικότητας είναι ότι σε μία φορολογική περίοδο, το εισόδημά του ήταν πράγματι 50.000, που εξηγείται και για ποιον λόγο ήταν 50.000. Όλες τις υπόλοιπες το εισόδημα ήταν πολύ μεγάλο», εξηγεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, επίσης δικηγόρος του τραγουδιστή.

Οι δικηγόροι του αναμένεται να πάνε στην εισαγγελία πρωτοδικών τη Δευτέρα ώστε να ζητήσουν η έρευνα να γίνει κατά προτεραιότητα και να κληθεί για εξηγήσεις.

Οι ύποπτες αγοραπωλησίες και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με του ΣΚΑΪ η φοροδιαφυγή του Αντώνη Ρέμου αγγίζει το 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Μάλιστα, η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εντόπισε ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής» αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή.

Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.