ΑμεΑ και πρόσβαση στα πλοία- Αλλάζει το πλαίσιο μετά το περιστατικό με τη Μυρτώ (vid)

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2024

Διαφορετικό θα είναι εφεξής το πλαίσιο πρόσβασης ΑμεΑ στα πλοία μετά το περιστατικό και την ταλαιπωρία που υπέστη η Μυρτώ και δημοσιοποίησε η μητέρα της.

Η Μαίρη Κοτρώτσου ανέφερε πως το κορίτσι ήταν στριμωγμένο στο γκαράζ του πλοίου με αποτέλεσμα να είναι «μέσα στο καυσαέριο, ούσα σε άσχημη κατάσταση εκ των προτέρων, γιατί στο σαλόνι πάνω είχε χρειαστεί να της βάλουμε οξυγόνο από παροχή».

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να γίνουν αλλαγές στο πλαίσιο πρόσβασης ΑμεΑ στα πλοία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Ναυτιλίας Νίκος Αλεξίου, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ επεσήμανε ότι προβλέπονταν αλλαγές σε νομοσχέδιο που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι και έχει μπει στην τελική ευθεία η τροποποίηση του Π.Δ. 44, καλύπτοντας το νομοθετικό κενό που υπήρχε για τη μετακίνηση των ΑμεΑ.

«Θα υπάρξουν καινούργιες προδιαγραφές για τα πλοία με αναβατόρια, πλατφόρμες, ανελκυστήρες για την αυτόνομη μετακίνηση ατόμων με μειωμένη κινητικότητα» είπε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, όπως προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, με νέα μέσα πρόσβασης και χώρους συγκεκριμένων προδιαγραφών θα πρέπει να εξοπλιστούν όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ, εγκύων και ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.