Είναι από εκείνους τους παίκτες στους οποίους ο ΠΑΟΚ επένδυσε χρήματα και χρόνο αλλά δεν τον δικαίωσαν. Στην πραγματικότητα έχει ήδη ξεχαστεί στην Τούμπα. Ο Λέο Ζαμπά προσπαθεί να κάνει καριέρα στην πατρίδα του, τη Βραζιλία, όμως τα πράγματα δεν αποδεικνύονται εύκολα γι' αυτόν.
Όπως αναφέρουν ΜΜΕ από την Βραζιλία, ο Λέο Ζάμπα, που πλέον αγωνίζεται στην Σάο Μπερνάρντο, βρέθηκε θετικός στις ουσίες νορανδροστερόνη και νορετιοχολανολόνη, που θεωρούνται στεροειδή αναβολικά.
Ο Βραζιλιάνος μέσα από ανάρτηση του τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες Αρχές, τονίζοντας δεν χρησιμοποίησε κάποια παράνομη ουσία.
«Έμεινα έκπληκτος την περασμένη εβδομάδα από την κοινοποίηση ενός θετικού τεστ αντιντόπινγκ και σήμερα η είδηση δημοσιοποιήθηκε. Εν όψει αυτού, θέλω να μιλήσω με απόλυτη διαφάνεια.
Κατά τη διάρκεια σχεδόν 10 ετών ως επαγγελματίας αθλητής, πάντα σεβόμουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου, παίζοντας καθαρά και τίμια. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα καμία ουσία για να αποκτήσω αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων μου και ποτέ δεν θα συγχωρούσα κάτι που θα ήταν αντίθετο με την ηθική του αθλήματος που τόσο αγαπώ.
Αυτή τη στιγμή, βρίσκομαι σε άμεση επαφή με τους δικηγόρους μου και τον σύλλογο, ακολουθώντας στενά όλες τις διαδικασίες για να ξεκαθαρίσω τι συνέβη. Επιπλέον, συνεχίζω να συνεργάζομαι πλήρως με την Αρχή Ελέγχου Ντόπινγκ καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, με τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια θα αποσαφηνιστεί.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι εμπιστεύονται τον χαρακτήρα μου και την καριέρα μου στο ποδόσφαιρο. Θα σας κρατώ ενήμερους καθώς εξελίσσεται η διαδικασία».