Αιχμές Γερεμέγεφ για χρόνο συμμετοχής: «Παράλογο να μην παίζω περισσότερο...»

Metrosport Team14 Μαΐου 2024

Παράπονα για το χρόνο συμμετοχής του στον Παναθηναϊκό εξέφρασε μιλώντας στην Aftonbladet ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός επιθετικός υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι όμορφη και αρέσει στην οικογένεια του αλλά παράλληλα, χαρακτήρισε παράλογο να μην αγωνίζεται περισσότερο. 

-Πώς είναι η οικογενειακή σου ζωή στην Ελλάδα;

«Είναι απολύτως φανταστικά. Μένουμε στη Βούλα και είναι πολύ ευχάριστο. Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν την οικογένεια και τα παιδιά με πολλή αγάπη. Είναι ευχάριστο γιατί κυκλοφορείς έξω και βλέπεις παιδιά και οικογένειες.

Η Λάουρα πηγαίνει σε ένα διεθνές νηπιαγωγείο όπου μιλούν αγγλικά. Στο σπίτι έχει μάθει μερικά σερβικά από τη γυναίκα μου. Μάλλον είναι… τρίγλωσση. Δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεχωρίσει τις γλώσσες, απλώς μιλάει. Όταν μιλά με τη γιαγιά της, αλλάζει απροσδόκητα στα σερβικά,

«Χθες άρχισε να μπερδεύει λόγια και μου είπε ότι μιλάει και ελληνικά» συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Λάρσον».

-Μπορείς και κυκλοφορείς ελεύθερα στην πόλη;

«Ναι, αρκετά. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες και να πάρουν αυτόγραφα. Μπορώ να είμαι ήσυχος. Το πιο ενοχλητικό είναι ότι όλοι ρωτούν γιατί δεν παίζω περισσότερο» λέει ο Γερεμέγεφ με ένα πλατύ χαμόγελο ενώ κόβει το φαγητό σε μικρά κομμάτια για την Ελία, η οποία επισημαίνει ξεκάθαρα ότι είναι ώρα για φαγητό.

Ο πατέρας Αλεξάντερ σηματοδοτεί ότι είναι ώρα για κάποιου είδους αλλαγή στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Μετά τα χρυσά γκολ με τη Χάκεν και το πρωτάθλημα το 2022, ο Γερεμέγεφ επιστρατεύτηκε από τον κλασικό Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2023. Με την ομάδα της Αθήνας να έχει μια «γεμάτη» ομάδα, ο Σουηδός επιθετικός ξεκίνησε ως δανεικό στον Λεβαδειακό την περασμένη άνοιξη πριν πάει στον Παναθηναϊκό για τη φετινή σεζόν το περασμένο καλοκαίρι.

Το ρόστερ έχει παραμείνει το ίδιο γεμάτο. Με τις θέσεις της επίθεσης, όπου ο Έλληνας αστέρας Φώτης Ιωαννίδης και ο Σλοβένος Αντράζ Σποράρ, ήταν μπροστά του στη θέση της κορυφής στο σύστημα 4-2-3-1 ή 4-3-3 του Τούρκου προπονητή Φατίχ Τερίμ.

Ο πενιχρός συνολικός χρόνος συμμετοχής του στο πρωτάθλημα, 284 λεπτά συνολικά τα περισσότερα ως αλλαγή, σε σχέση με τα γκολ που έχει πετύχει, σημαίνει ότι είναι δύο φορές πιο αποτελεσματικός από τους Χάρι Κέιν , Κιλιάν Μπαπέ και Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Ένιωσα πολύ καλά κάθε φορά που έπαιξα. Αισθάνθηκα άτυχος και απογοητευμένος που δεν υπήρξαν περισσότερα λεπτά για μένα, γιατί νιώθω ειλικρινά ότι μπορώ πολλά περισσότερα…».

-Έχετε μιλήσει με τον Φατίχ Τερίμ γι' αυτό;

«Όχι, δεν το έχω κάνει αυτό. Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο καλύτερος μας παίκτης. Η πρώτη επιθετική επιλογή. Ο Τέριμ δεν χρειάζεται να το εξηγήσει αυτό. Η ομάδα τα πήγαινε πολύ καλά μέχρι πριν από λίγο, τώρα στο τέλος. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι έτοιμος».

-Μπορεί να υπάρχει σχέδιο του συλλόγου να πουλήσει τον Ιωαννίδη και μετά να γίνεις πιο ενεργός;

«Δεν ξέρω πώς σκέφτονται. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο Φώτης με όσα κάνει και την ηλικία που έχει, είναι ένας ενδιαφέρον στόχος για μεγάλους συλλόγους. Δεν ξέρω ποιες είναι οι φιλοδοξίες του.

Εγώ έχω αποδείξει ότι μπορώ να πετύχω πολλά γκολ σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Άρα ξέρουν τι παίρνουν από μένα. Και νομίζω ότι είναι πολύτιμο αυτό».

-Εσυ τι θέλεις; Πού έγκειται η φιλοδοξία σου;

«Είναι ψηλές οι φιλοδοξίες μου και Θέλω να παίζω. Νιώθω ότι είμαι στην κορυφή, ψυχικά και σωματικά, της καριέρας μου».

-Θέλεις να βρεις μια διέξοδο για αυτό φαντάζομαι. Μπορείς να φανταστείς άλλη μια σεζόν με μόλις δύο παιχνίδια ως βασικός;

«Όχι, αυτό δεν θα λειτουργήσει. Πρέπει να παίξω περισσότερο. Θα ήθελα να δω πόσο καλά μπορεί να τα πάω αν έχω περισσότερα λεπτά. Είναι διασκεδαστικό το πρωτάθλημα και οι αγώνες εδώ, όπως και η ευρωπαϊκή προοπτική. Αλλά θέλω να αποκτήσω μία καθιέρωση, να υπάρχει μία συνέχεια. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να σβήνεις στον πάγκο και μετά να πηδάς μέσα. Πρέπει να υπάρχει κι ένα σχέδιο για μένα. Το ξέρει και ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι μια πραγματικά βιώσιμη κατάσταση για μένα τώρα.

Η αίσθηση μου είναι ότι ο σύλλογος πραγματικά με συμπαθεί, όπως και ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, πάντα ένας προπονητής βγάζει την ομάδα που θεωρεί καλύτερη, το σέβομαι αυτό. Κάνει τις επιλογές του και η ομάδα έχει προχωρήσει έτσι μέχρι τώρα λίγο στο τέλος. Αλλά δεν μπορείς να είσαι με κάποιον που δεν σε πολυθέλει», συνοψίζει ο Γερεμέγεφ.

Η Χάμαρμπι προσπάθησε να αποσπάσει τον Γερεμέγεφ από τη Χάκεν το 2022, η Μάλμε τον παρακολουθεί από την προηγούμενη σεζόν, όταν δεν έπαιζε καθόλου το περασμένο φθινόπωρο στον Παναθηναϊκό, η Τζουργκάρντερ τσεκάρει την κατάσταση. Τον περασμένο χειμώνα, υπήρξαν επίσης οι Urawa Reds της Ιαπωνίας.

-Τι λες για το ενδιαφέρον που υπάρχει για σένα;

«Είναι φυσικό οι σύλλογοι να ακούν, δεδομένων των γκολ που έχω πετύχει και του πόσο λίγο έχω παίξει, την περίπτωσή μου με ενδιαφέρον. Γι' αυτό θα τσεκάρουμε ποια είναι τα σχέδια του Παναθηναϊκού. Και θα δούμε. Δεν θέλω να μετανιώσω ότι ήμουν στην ποδοσφαιρική ακμή μου και δεν έπαιζα. Κάποια στιγμή τελειώνει η καριέρα του ποδοσφαιριστή και μετά θέλω να νιώθω ότι δεν έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να πετύχει περισσότερα και να δω πόσο μακριά θα μπορούσα να φτάσω.

Για τους σουηδικές ομάδες δεν ξέρω τι να πω. Κανένας καπνός δεν υπάρχει χωρίς φωτιά. Για να μην είμαστε αλαζόνες, θα έλεγα ότι κάθε ομάδα θέλει έναν καλό σκόρερ. Έχω πετύχει πολλά γκολ στην Allsvenskan και έχω αποδείξει τι μπορώ να κάνω. Είμαι επίσης Σουηδός και δεν πιάνω θέση ξένου, είναι κι αυτό σημαντικό. Αλλά δεν πρόκειται να σχολιάσω κάτι άλλο. Λατρεύω την Allsvenskan.

Εδώ μετράει πολύ το άμεσο αποτέλεσμα. Έχουμε καλό ομαδικό πνεύμα στην ομάδα, αλλά είναι διαφορετικό από τη Σουηδία. Έχει κι αυτό τη γοητεία του. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πίεση πάνω σου ως παίκτης για να προσφέρεις, να σκοράρεις. Αν δεν το κάνεις αυτό, πρέπει να πας κάπου αλλού…

Στη Χάκεν έχω κάνει σχεδόν τα πάντα. Είναι σαφές ότι αισθάνομαι ξεχωριστός σε αυτή τη σχέση. Αλλά μπορεί να έχουν νέους παίκτες κι όταν έρθει η ώρα να μετακομίσουμε σπίτι.

-Πώς βλέπεις την κλήση σου στην εθνικής Σουηδίας;

«Είναι απλώς ένα έξτρα μπόνους. Θέλω να σταθεροποιηθώ εδώ πρώτα. Να παίξω πιο πολύ, να σημειώσω περισσότερα γκολ και τότε θα έρθει φυσικά. Δεν ξέρω τι τύπους παικτών θέλει ο Τόμασον, η εθνική ομάδα έχει επίσης καλούς επιθετικούς».

Τρίτος στο βαθμολογικό πίνακα ο Παναθηναϊκός, ουσιαστικά είναι εκτός πρωταθλήματος με δύο ματς να απομένουν, αλλά μπορεί το βράδυ της Τετάρτης να βοηθήσει την ΑΕΚ να πάρει το πρωτάθλημα αν κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.

Έτοιμος όμως είναι και ο Παναθηναϊκός για τον τελικό του κυπέλλου με τον Άρη στις 25 Μαΐου. Ο νικητής παίρνει μια θέση πρόκρισης για το Europa League.

Ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν μέσω του πρωταθλήματος, είναι έτοιμος για τον τελικό της Conference League με τη Φιορεντίνα. Οι ελληνικές ομάδες τα πήγαν καλά στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

-Πόσο μεγάλος στόχος είναι ο τελικός του Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό;

«Κάθε τρόπαιο είναι τεράστιο για τους οπαδούς. Το παρατηρείς ξεκάθαρα. Ήμασταν κοντά στον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά, αλλά πήγαμε στα πέναλτι και καταφέραμε να κερδίσουμε. Οι φίλαθλοι πανηγύρισαν σαν να είχαμε πάρει το τρόπαιο.

Ακόμη και στη νίκη στον ημιτελικό επί του ΠΑΟΚ στο κύπελλο, ο Γερεμέγεφ ήταν σαν χρυσή αλλαγή, ενώ η κίνησή του να βοηθηθεί ο Μπάμπα Ραχμάν από τους γιατρούς του Παναθηναϊκού, έφερε επαίνους την επόμενη μέρα στα ελληνικά σάιτ.

«Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο. Ο γιατρός μας ήρθε στον παίκτη μας, αλλά ο άλλος παίκτης είχε φύγει τελείως, είχε λιποθυμήσει. Άρπαξα τον γιατρό μας και τον έστειλα σε αυτόν. Ζήτησα συγγνώμη από τον γιατρό μας μετά, γιατί κόντεψα να τον πετάξω. Ήταν με καλή πρόθεση. Πήγε καλά για τον παίκτη του ΠΑΟΚ, κι είναι ωραίο να λαμβάνεις εκτίμηση για τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι ως άνθρωπος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.