ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Το πιο «απρόβλεπτο» ντέρμπι!

Metrosport Team19 Οκτωβρίου 2024

Του ΘΑΝΟΥ ΜΠΟΥΖΑ

Το 2018 δε μπορεί να το βγάλει κανείς ποδοσφαιρόφιλος από τη μνήμη του. Ένα πρωτάθλημα που κλάπηκε όταν ακύρωσε το …var της επόμενης χρονιάς το γκολ του Βαρέλα. Ένας επόπτης που είπε στον διαιτητή ότι είναι οφσάιντ αλλά ποιος το ακυρώνει…! Ο Κομίνης που συνεχίζει, κανείς δε ξέρει γιατί, να βρίσκεται στον τομέα της σημερινής διαιτησίας, έκανε αυτές τις δηλώσεις (για τον επόπτη) το 2023. Τις επόμενες χρονιές μετά από σημαντικές προσπάθειες του Ιβάν Σαββίδη ήρθε το var, οι ξένοι διαιτητές και τα πρωταθλήματα βελτιώθηκαν σε σημαντικό βαθμό. 

Βέβαια η διαιτησία είναι πολυσχιδής και στα μικρά ματς όπου κάποιοι περίεργοι Έλληνες υφίστανται, δωρίζει βαθμούς σε ομάδες όπως για παράδειγμα … η ΑΕΚ! Λίγο καιρό πριν, ο 4ος διαιτητής του παιχνιδιού ΑΕΚ – ΠΑΟΚ κ. Πολυχρόνης, από σπόντα ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα του Λεβαδειακού με την ΑΕΚ. Εκεί μόνο γκολ που δεν πέτυχε για τους φιλοξενούμενους. Έκαναν πως δεν είδαν, ούτε μέσω var όταν ο Οζμπολτ,, στα πρώτα λεπτά, έκανε το σουτ προς το τέρμα, η μπάλα πήγε στο δεξί χέρι του Μουκουντί και στην συνέχεια πέρασε κόρνερ με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι .

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λαμέλα κράτησε τον Λαμαράνα, ο μέσος του Λεβαδειακού έπεσε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του Αργεντινού και πάλι, όμως, Πολυχρόνης και Ευαγγέλου δεν διαπίστωσαν κάτι! Στο 28’ ο Βίντα έριξε αγκωνιά στον Πεντρόζο μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά και πάλι διαιτητής και VARίστας δεν είδαν το παραμικρό, προκαλώντας την οργή των παικτών και του πάγκου του Λεβαδειακού. Ένας διαιτητής που δεν έπρεπε να ξανασταθεί σε γήπεδο «ορίστηκε» τέταρτος στο πιο σημαντικό έως τώρα ματς. Ελπίζουμε να μην πάθει κάτι ο διαιτητής του ματς Ομπρένοβιτς και δούμε τον Πολυχρόνη που μόνο κιτρινόμαυρη φανέλα δε φορούσε στη Λειβαδιά, να «σφυρίζει».

Όσο αφορά τον αγώνα που θα κρατήσει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα μπροστά στους δέκτες της ενώ ήδη έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια, θεωρούμε ότι είναι το πιο απρόβλεπτο των τελευταίων ετών. Οι Αεκτσήδες, για τους δικούς τους λόγους και παρά την κατά τη γνώμη μας κλοπή ενός τίτλου, θεωρούν τα ματς με τον ΠΑΟΚ αδιαπραγμάτευτα, ως προς το ποιος θα είναι ο νικητής. Η ΑΕΚ έχει τα αγωνιστικά της σκαμπανεβάσματα και αν δεν είχε βοήθειες και τύχη θα βρισκόταν αρκετά κάτω στην βαθμολογία. Ο προπονητής της Ματίας Αλμέιδα δεν έχει λύσει ακόμη πολλά προβλήματα σε όλες τις γραμμές. Ο αποκλεισμός στην Ευρώπη από έναν σύλλογο που δεν τον ήξερε κανείς , άναψε ένα φυτίλι που θα οδηγήσει σε μια απίστευτη προπονητική- ποδοσφαιρική έκρηξη αν η ΑΕΚ ηττηθεί. Ακόμη και η ισοπαλία δεν του εγγυάται, κατά τη γνώμη μας την παραμονή του. 

Όμως και ο ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα, δεν κατέστη δυνατό να δημιουργήσει ένα ομοιογενές και δυναμικό σύνολο. Χάνει σε αγώνες που ήταν πολύ καλύτερος (Άρη και Ευρώπη) και κερδίζει στο 86΄ με γκολ του «σωτήρα» Καμαρά τον Λεβαδειακό που δικαιούταν κάτι καλύτερο. Συμπερασματικά αναμένουμε να δούμε ποια ομάδα, στις δυο εβδομάδες που διαμεσολάβησαν, θα μπορέσει να δείξει εντός αγωνιστικού χώρου την βελτίωση, την ομοιογένεια, την αποφασιστικότητα και το ότι ξέρει πως να διεκδικεί και να κερδίζει ένα παιχνίδι. Η απουσία του Κωνσταντέλια από τις περισσότερες προπονήσεις αφαιρεί ένα σημαντικό κεφάλαιο που ελπίζουμε να το δούμε σε πλήρη αγωνιστικότητα έστω και για 30 λεπτά!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.