Ο ΠΑΟΚ ένα σκαλοπάτι πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό, που υπερτερεί στον σέντερ φορ

Γιώργος Καστάνης16 Σεπτεμβρίου 2024

Συμπεράσματα από το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα της Τούμπας, στο ντέρμπι της αγωνιστικής που δεν είχε νικητή. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε, εάν αξιοποιούσε τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του, στο πρώτο ημίχρονο, να πάρει “κεφάλι” στο σκορ και να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του.

Δεν το έκανε μέχρι το 30ο λεπτό, όταν είχε και την υπεροχή σε όλα τα επίπεδα, κάτι το οποίο παραδέχθηκε και ο προπονητής των Πρασίνων Ντιέγκο Αλόνσο. Και μετά οι Πράσινοι θέλησαν να αντιδράσουν κόντρα στον γηπεδούχο και Πρωταθλητή Ελλάδας. Κυρίως βασίστηκαν στην ποιότητα ενός, ή δύο παικτών τους.

Με πρώτο και καλύτερο, τον Φώτη Ιωαννίδη. Είναι ο ορισμός του σέντερ φορ, όπως κι αν το δει κανείς. Έχει παρουσιάσει, αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Και επί της ουσίας, ο Ιωαννίδης με τις ενέργειές του, έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ. Γιατί, ας είμαστε και ρεαλιστές στην προσέγγισή μας, ο ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο ομάδα, μέσα στο γήπεδο, σε σύγκριση με τον αντίπαλό τους. Είδαμε κινήσεις παικτών, κάποιους αυτοματισμούς, ενέργειες που δείχνουν πως ο Δικέφαλος είναι πιο δεμένος.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός, βασίστηκε κυρίως στις ενέργειες του Ιωαννίδη και ότι άλλο επιχείρησε να παρουσιάσει στον επιθετικό τομέα, δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να απειλήσει αυτόν τον δομημένο αγωνιστικά ΠΑΟΚ.

Ο οποίος δεν είχε σε καλή ημέρα τον Κωνσταντέλια. Επίσης ο Τάισον ήταν μπλοκαρισμένος, ενώ ο Τσάλοφ παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να σκοράρει σε ένα ακόμη παιχνίδι. Προφανώς όπως είπε ο Λουτσέσκου, ο νεοφερμένος επιθετικός θα πρέπει να “χαλαρώσει” το μυαλό του από την έντονη πίεση που υπάρχει για το γκολ και να επιχειρήσει στον πνευματικό τομέα, μία διαφορετική προσέγγιση. Εξαρτάται από τον ίδιο.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είδα, αισθητά βελτιωμένο τον Γιόνι Ότο. Πολύ καλό παιχνίδι, σωστές τοποθετήσεις, κινήσεις μέσα στον χώρο και αποτελεσματικότητα. Θετικός και ο Οζντόεφ που έκανε ένα “γεμάτο” παιχνίδι και αθόρυβο. Κεντζιόρα και Μιχαηλίδης ήταν σταθεροί σε γενικές γραμμές και ειδικά ο νεαρός Ελληνας αμυντικός, έχει πολλά ακόμη να προσφέρει.

Τώρα, το τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι το χείριστο, αλλά δεν είναι και το καλύτερο, στέρησε από τον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να βρεθεί μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Έχει συγκάτοικο, τον Ολυμπιακό που πραγματικά υπέστη απώλεια βαθμών στο γήπεδό του, από τον Παναιτωλικό.

Πρακτικά ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του στο Πρωτάθλημα, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς για οποιοδήποτε κρίση ή συμπέρασμα, αναφορικά με την τελική κατάταξη. Ειναι πολύ νωρίς για όλα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.