Σεϊρεκίδης: «Νιώθω ότι έχω βάλει ένα μικρό λιθαράκι στις επιτυχίες του τμήματος»

Τάνια Δήμου13 Σεπτεμβρίου 2024

Σε θέση μάχης βρίσκεται η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ αφού το Σάββατο 14/9 και ώρα 19:00 θα αντιμετωπίσει στο κλειστό γήπεδο της Ηλιούπολης τον Ολυμπιακό για τον τελικό του Σούπερ Καπ. Πρόκειται για τον αγώνα όπου ο περσινός Κυπελλούχος ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Για τον Δικέφαλο του Βορρά ο αυριανός τελικός θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μία ομάδα που έχει ενισχυθεί σημαντικά και λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ακολουθήσει την περσινή πετυχημένη συνταγή που τον οδήγησε στην κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται για 4η φορά ο πολύπειρος προπονητής, Στέλιος Σειρεκίδης, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ασπρόμαυρου τμήματος (1998-1999, 2004-2011, 2017-2019, 2023-εώς σήμερα) από την άνοδο της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία το 1999, τα δύο πρωτάθλημα το 2009 και το 2010, την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του EHF Champions League αλλά και στην περσινή κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. 

  • Πρόκειται για έναν έμπειρο προπονητή που αισθάνεται σαν τον σπίτι του στον ΠΑΟΚ: 

«Πράγματι στον ΠΑΟΚ νιώθω σαν το σπίτι μου καθώς είναι η τέταρτη φορά που βρίσκομαι στο τιμόνι της ομάδας. Από το 1999 που καταφέραμε τότε να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α1 , για να ακολουθήσουν μετά δύο ακόμα θητείες με δύο πρωταθλήματα, τη συμμετοχή στους Ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πέρυσι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. 

 Νιώθω πολύ καλά με τον σύλλογο, με την ομάδα και είναι χαρά και τιμή μου που δουλεύω εδώ και αισθάνομαι ότι έχω βάλει και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στα όσα έχει πετύχει αυτό το τμήμα». 

Φέτος ο κ. Σεϊρεκίδης ξεκίνησε τον σχεδιασμό της νέας ομάδας έχοντας στο μυαλό του να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα βασίζεται το περσινό έμψυχο ελληνικό δυναμικό με κάποιες επιπλέον προσθήκες από την εγχώριο αγορά. 

Ωστόσο, η αποχώρηση πέντε βασικών στελεχών της περσινής ομάδας (Καλόμοιρος, Ελευθεριάδης, Τσαναξίδης, Τζωρτζίνης και Παπάζογλου) ανάγκασαν τόσο τον ίδιο όσο και τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να αλλάξει τα πλάνα της: «Στα σχέδια μας το καλοκαίρι ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα βασισμένη στο ελληνικό στοιχείο και ο μοναδικός ξένος να ήταν ο τερματοφύλακας μας ο Γκιγκόφ.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είχαμε τη φυγή 5 βασικών παικτών οπότε έπρεπε να καλύψουμε το κενό τους. Καταφέραμε να καλύψουμε το κενό τους αλλά τώρα χρειάζεται χρόνος για να μπορέσουμε να μπολιάσουμε αυτούς τους παίκτες στην ομάδα. Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια με στόχο το καλύτερο δυνατό. Το ευχάριστο είναι ότι αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν υπάρχει πολύ καλό κλίμα και διάθεση στην ομάδα». 

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις υποχρεώσεις του με ένα πρόγραμμα φωτιά καθώς εκτός από τον τελικό για το Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό, έχει δύο ντέρμπι στη σειρά για το πρωτάθλημα της Handball Premier. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υποδέχεται στη Μίκρα τον Ολυμπιακό και τη δεύτερη αγωνιστική φιλοξενείται στην ΑΕΚ. 

Δύο ντέρμπι απέναντι σε ομάδες που θεωρούνται και τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων. Σχολιάζοντας τον αγώνα για το Σούπερ Καπ αλλά το νέο πρωτάθλημα ο Στέλιος Σεϊρεκίδης τόνισε: «Είναι μια σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που φέρουν τον τίτλο του φαβορί βάσει της επένδυσης που έχουν κάνει. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια εμείς θα προσπαθήσουμε να δέσουμε σαν ομάδα για να εμφανιστούμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί στη συνέχεια. «Ό,τι καλύτερο στον τελικό» 

Ο τελικός είναι πάντα ένας τελικός που κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και αναμφίβολα δίνει ψυχολογικό αβαντάζ στην ομάδα που θα τον κατακτήσει. 

Ο αγώνας θα γίνει στην Ηλιούπολη οπότε η έδρα θα είναι υπέρ του Ολυμπιακού αλλά και εμείς έχουμε ένα δυνατό ρόστερ που θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για ό,τι καλύτερο. Όσον αφορά το πρωτάθλημα της Handball Premier και τους στόχους του ΠΑΟΚ ο κ. Σεϊρεκίδης τόνισε: 

«Ο στόχος του ΠΑΟΚ θα είναι και πάλι να είναι στην πρώτη 4αδα έτσι ώστε να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε στα πλέι οφ και σίγουρα η πρόκριση στο φάιναλ -4 του κυπέλλου. Σίγουρα Ολυμπιακός και ΑΕΚ βάσει της επένδυσης θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί αλλά πάντα υπάρχει ένα παραθυράκι το οποίο θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Με πολύ σκληρή δουλειά και βγάζοντας πάθος στο παιχνίδι μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατότερο περισσότερες ζημιές. 

«Πολύ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα» Όσο για το περιμένει από το φετινό πρωτάθλημα είχε να πει: «Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και ειδικά για τις ομάδες που θα παλέψουν για την πρώτη 4αδα. Εκτός από τον ΠΑΟΚ, τη Δράμα, τον Δούκα και τον Διομήδη που είχαν και πέρυσι δυνατές ομάδες, φέτος έχει ενισχυθεί σημαντικά και ο Ιωνικός και το Κιλκίς. Οπότε περιμένω μεγάλο ανταγωνισμό και ίσως και εκπλήξεις.

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας» 

 Κλείνοντας ο κ.Σεϊρεκίδης έκανε κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να βρεθεί και πάλι στο πλευρό της ομάδας και να τη στηρίξει στη νέα της προσπάθεια: «Η αλήθεια είναι ότι ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ από τα πρώτα χρόνια της ανόδου είχε στο πλευρό της τον κόσμο της. Οι φίλοι της ομάδας γεμίσανε σε πολλές περιπτώσεις τη Μίκρα. Τα τελευταία χρόνια μας λείπει ο κόσμος γι’ αυτό και τον καλούμε να έρθει και να ενισχύσει την προσπάθεια μας. Τους περιμένουμε όλους κοντά μας για να κάνουνε ένα δυνατό ξεκίνημα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.