ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί ακόμη είναι στο προσκήνιο το θέμα Μεϊτέ, παρότι η στάση του Γάλλου προκαλεί εκνευρισμό

Κώστας Πετρωτός16 Αυγούστου 2024

Εκ των προτέρων θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το γεγονός ότι έχει μπροστά του ένα ακόμη κείμενο που αφορά στον Σουαλιχό Μεϊτέ και το ενδεχόμενο παραμονής του στον ΠΑΟΚ, ένα σίριαλ που έχει πάρει εδώ καιρό τον τίτλο του κακόγουστου. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που μας οδηγούν στο να επανέλθουμε και να καταγράψουμε το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες και για αρκετό κόσμο είναι ακόμη ακατανόητο, απολύτως δικαιολογημένα.

Πριν πάμε στα… νέα δεδομένα, ας θυμίσουμε την τελευταία καταγεγραμμένη πράξη στο σίριαλ Μεϊτέ: ο Γάλλος είχε κάνει άνοιγμα μέσω των εκπροσώπων του στον ΠΑΟΚ την παραμονή της ρεβάνς με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα, λόγω της επιμονής Λουτσέσκου, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ ενεργοποίησε και πάλι τις επαφές με την Μπενφίκα, ρίχνοντας και πάλι την τιμή αγοράς του στο 1,5 εκατ. ευρώ, όμως, αυτό που υποστήριζαν οι ατζέντηδες του θηριώδη μέσου δεν επιβεβαιώθηκε από την δική του στάση, αφού λειτουργούσε σαν να μην το ενδιέφερε η προοπτική επιστροφής.

Να, όμως, που το περιβάλλον του ξαναχτύπησε και πάλι και έριξε γέφυρες στον ΠΑΟΚ εκ νέου, τονίζοντας ότι ο 30χρονο μέσος έχει αποκριθεί θετικά στο να αποδεχθεί το πρότζεκτ του Δικεφάλου. Η πληροφορία έφτασε και στο metrosport.gr που επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Μεϊτέ, από το οποίο μας μεταφέρθηκε ότι, ο Σουαλιχό έπρεπε να πάρει μία δύσκολη απόφαση γιατί είχε προτάσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και των χωρών του Κόλπου, αλλά και από ορισμένους ευρωπαϊκούς συλλόγους και αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τον γάμο του, τον ανάγκασαν να περιμένει αρκετά χρονικά, πλέον όμως είναι θετικός να έρθει στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, υπήρξε και μία πληροφορία ότι τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, κάτι που το metrosport.gr ερεύνησε, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει απόλυτα ότι δεν μπορεί να διατήρησε τον χαρακτήρα της ινκόγκνιτο παρουσίας.

Από πλευράς ΠΑΟΚ, αυτό που προκύπτει είναι ο τεράστιος εκνευρισμός-ειδικά του Ιβάν Σαββίδη-για την στάση των εκπροσώπων του Μεϊτέ και αυτό δημιουργεί αρνητικά δεδομένα για την υπόθεση. Υπάρχει ενδεχόμενο αυτό να αλλάξει; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει απολύτως κατηγορηματικά. Το μόνο που μπορούμε να υπογραμμίσουμε είναι ότι για τον Λουτσέσκου, ο Μεϊτέ θα ήταν μία εξαιρετική προσθήκη στο τωρινό σύνολο.

Τέλος, επειδή πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορούν να διαφοροποιηθούν και κάποια άλλα δεδομένα, όπως οι απαιτήσεις της Μπενφίκα για την πώλησή του που ήδη από τα 4 εκατομμύρια ευρώ, είχαν πέσει στα 2 και πλέον στο 1,5. Αυτό δείχνει ότι για την ομάδα της Λισαβόνας, τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ που παίρνει ετησίως ο Μεϊτέ είναι βάρος από το οποίο πρέπει να απαλλαγεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.