Πρόκριση στην Τούμπα και μετά, οι τελικοί των τελικών

Γιώργος Καστάνης08 Αυγούστου 2024

Είναι στρωμένο το έδαφος για τους παίκτες και τον προπονητή του Δικεφάλου, για να φθάσουν στην πηγή και να πιούν νερό. Είναι ιδανικές οι προοπτικές για να φθάσει ο ΠΑΟΚ στους νέους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Είναι εξαιρετικές οι συνθήκες.

Πρέπει απλά ο ΠΑΟΚ να τις εκμεταλλευτεί. Να κάνει το μεγάλο βήμα. Ηδη η ομάδα έκανε με επιτυχία τα τρία πρώτα βήματα. Δύο νίκες επί της Μπάνια Λούκα και πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο. Ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την Μάλμε στην Σουηδία, με τις προοπτικές να είναι ευοίωνες για την πρόκριση. Η Τούμπα, με τους χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ, μπορεί και θα λυγίσει την αντίσταση της αξιόμαχης πρωταθλήτριας Σουηδίας για να γίνει ένα ακόμη βήμα. Το τέταρτο κατά σειρά. Και μετά θα ακολουθήσουν οι τελικοί των τελικών.

Μετά ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα επιπρόσθετο κίνητρο. Να πετύχει κάτι που δεν έχει καταγράψει ως επιτυχία, ποτέ ξανά στην πολύχρονη ιστορία του. Να φθάσει στο League stage του Champions League. Θα χρειαστεί όμως να γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια στις 13 Αυγούστου στην κατάμεστη Τούμπα. Για να προχωρήσει η ομάδα.

Αρκεί, στην Τούμπα η ομάδα να παρουσιαστεί με σύνεση. Αποφασισμένη. Να μην κάνει λάθη που μπορεί να κοστίσουν. Να μην δεχθεί γκολ, μετά από στημένες φάσεις, ειδικά από εκτελέσεις κόρνερ. Να μην δώσει χώρους, στους αντιπάλους της. Να είναι πιο σφιχτές οι γραμμές. Να υπάρχει ισορροπία στις κινήσεις των παικτών από την άμυνα έως την επίθεση. Αυτό που θέλει ο προπονητής, θα είναι ασφαλώς να ελέγξει η ομάδα τον ρυθμό του αγώνα. Και τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν, να γίνουν γκολ. Τόσο απλά. Όπως είναι το ποδόσφαιρο. Το οποίο δεν είναι... πυρηνική φυσική.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, μπορεί να τα καταφέρει. Είναι η μεγάλη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Πρώτα η πρόκριση, και ύστερα οι τελικοί των τελικών. Είτε με την Σπάρτα Πράγας, είτε με την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ανεξάρτητα από τους παίκτες που θα προτιμηθούν για την ενδεκάδα, η αποτελεσματικότητα του συνόλου, είναι αυτή που θα οδηγήσει στην πρόκριση και στην υπέρβαση.

Γιατί ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, λειτουργεί σαν σύνολο. Και έτσι έχει μάθει να πορεύεται.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.