Μήτογλου: «Συγκινήθηκα όταν είδα τον Ντίνο να κατακτά το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»

Metrosport Team28 Μαΐου 2024

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Μήτογλου μίλησε στο Metropolis 95.5 για την πρόοδο των παιδιών του, για το γεγονός ότι ο Ντίνος κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό. Δικαιολογημένα καμαρώνει και για τον Γεράσιμο που αγωνίζεται με επιτυχία στην ΑΕΚ.

Στις δηλώσεις του στην εκπομπή “Στη Σέντρα” είπε τα εξής: «Κάθε πατέρας θέλει να προοδεύουν τα παιδιά του. Δόξα τω Θεώ, είμαι ευτυχισμένος. Είναι μεγάλη υπόθεση να βλέπεις τα παιδιά σου να παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Όταν ξεκινούν από την μικρή τους ηλικία και κάνουν βήματα προς τα εμπρός. Ότι μπορείς να δεις το παιδί σου, στην τηλεόραση. Στην πορεία τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχουν πολλά στο μυαλό της οικογένειας. Από πίσω υπάρχει μία μεγάλη βάση και πολλές θυσίες μέχρι να κάνουν πρωταθλητισμό.

Είναι γεγονός ότι συγκινήθηκα. Και πάρα πολύ μάλιστα όταν είδα τον Ντίνο να κατακτά το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό. Ένιωσα ότι οι κόποι του παιδιού μου, ανταμείφθηκαν. Επίπονος ο δρόμος του. Το είχε ο Ντίνος από μικρός. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο γιος μου κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης.

Και ο Ντίνος και ο Σίμος έχουν DNA από εμένα. Ολοι έχουν πάρει εφόδια από τους γονείς. Ένα δύσκολο άθλημα όπως είναι το μπάσκετ. Πριν ακόμη γίνουν επαγγελματίες τους έλεγα: Κανείς δεν πρόκειται να σας χαρίσει ούτε ένα ευρώ, εάν δεν το αξίζετε. Αυτός ο δρόμος που διαλέξατε είναι δύσκολος.

Εφόσον θέλεις να πετύχεις, πρέπει να επιμείνεις. Αυτά τα είχα περάσει από μικρή ηλικία μέχρι να παίξω ποδόσφαιρο και να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ.

Καταλαβαίνω και την αγωνία των γονιών. Τα ερωτήματά τους είναι συνεχόμενα. Θα πάει καλά, δεν θα πάει καλά. Να μην τραυματιστεί. Είναι μεγάλο το φάσμα, το μετέπειτα. Δεν μπορώ να τους έχω κοντά μου. Εάν έκαναν κάποια άλλη δουλειά, θα συγκεντρωνόμασταν. Εμείς τώρα έχουμε το τηλέφωνο. Έχουμε το face time. Η επαφή είναι live μέσα από το τηλέφωνο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να ζήσουμε την αλήθεια. Και όχι με ψευδαισθήσεις. Έτσι πρέπει να συνεχίσεις.

Ο Γεράσιμος έρχεται πιο συχνά. Η μητέρα τους, η Σοφία, είναι πιο κοντά στα παιδιά. Πρώτα την μάνα θα πάρουν τηλέφωνο τα παιδιά. Και μετά τον πατέρα».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.